Pâine pe vatră şi alimente bio în Parcul Naţional

de:
25 sept. 2012
3 Afișari
Pâine pe vatră şi alimente bio în Parcul Naţional

Pe parcursul celor trei zile, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, invită bucureştenii să retrăiască atmosfera de toamnă bogată a unui sat şi a unui târg tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării veniti în straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, joc, snoave.)

Pâinea tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, în paralel cu pâinea de fabrică, plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe altele vor fi oferite celor dornici să guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create ,,la vedere”.

La festival va fi prezentă şi interpreta Maria Ciobanu, alături de alţi interpreţi de muzică populară. 

Păstrând şi o notă contemporană, vor fi prezente marile unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică, alimente eco.

Cookies