Pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București. Reacția lui Nicușor Dan

30 mart. 2021
348 Afișari
Pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București. Reacția lui Nicușor Dan

Pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București. Mai multe stații au fost vandalizate, protestatarii distrugând și coșuri de gunoi, bănci sau tonomate cu alimente.

Primăria Capitalei a anunțat pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București.

 

Pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București

O evaluare a Poliției Locale București arată că în urma protestelor desfășurate în cursul serii au fost înregistrate următoarele pagube materiale: geamurile sparte la 4 stații STB, în Parcul Unirii, 10 coșuri de gunoi distruse, 4 bănci răsturnate și două tonomate sparte și golite de alimente.

Cum o stație STB costă aproximativ 8.000 euro, rezultă o pagubă de 32.000 euro pentru STB.

Pagube de 32.000 de euro pentru STB după protestele de aseară din București

Reacţia lui Nicuşor Dan, după protestele violente din Bucureşti

Nicuşor Dan face apel la solidaritate, după protestele violente din Bucureşti, de luni seară. El le cere protestatarilor anti-mască să nu devină violenți.

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este și mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, spune Nicușor Dan.

El menționează că aproape în fiecare zi sunt peste 1000 de persoane infectate cu Covid-19 în Capitală.

„Este nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, conchide, conform AlephNews, primarul general al Capitalei.

În timpul protestelor de luni noaptea din Capitală 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea legii.

Cookies