FIT CITY

Șpăgarul „cinstit”: Cardiologul de la Spitalul Militar spune că returna banii dacă pacientul deceda

Totul a pornit de la un denunţ făcut de un pacient care a susţinut că Mocanu ar fi condiţionat operaţia chirurgicală pe inimă de primirea unor bani. Ruda pacientului a acceptat să poarte aparatură de înregistrare atunci când a negociat cu Mocanu.

„Cum mi-aţi spus, uitaţi, dumneavoastră, vă rog mult de tot, uitaţi banii, două mii de euro!”, i-a spus aceasta, imediat după operaţie. „Bine, bine, mulţumim! Doamne ajută!”, i-a răspuns cardiologul. Prins cu banii în buzunar, medicul a recunoscut că i-a primit, dar că i-au fost daţi de rudele pacientului. Mai mult, partea sa era de 1.000 de euro, iar restul urmau să ajungă la ceilalţi trei medici care intrau în sala de operaţie, scrie evz.ro

În timpul monitorizării, anchetatorii au observat că medicul era nemulţumit de atenţiile pe care i le dădeau unii pacienţi. „Păi vroiam să-ţi dau ceva, mă! Ăsta de la Turcu şi… Ăsta a dat, da’ a fost slăbuţ”, îi spunea unei colege care făcea parte din echipa de operaţie.

La percheziţii s-au descoperit trei plicuri în care erau aproximativ 14.000 de lei. Într-unul din plicuri au fost găsiţi 6.700 de lei, despre care a recunoscut că sunt o parte din cei 7.000 de lei primiţi de la rudele pacientului Turcu. „Inculpatul a arătat că suma de 6.700 o păstra, având în vedere evoluţia stării de sănătate a pacientului, susţinând că în eventualitatea unui deces ar fi restituit- o soţiei acestuia”, arată procurorii DNA. Alte sume de bani au fost împărţite cu restul echipei cu care intra în operaţii.

Procurorii DNA l-au reţinut ieri pe cardiolog şi l-au acuzat de luare de mită.

CITEŞTE ŞI Medicul șpăgar de la Spitalul Militar: Mita este morală


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button