ȘPAGĂ LA BACALAUREAT 2013: : 54 de elevi audiaţi în dosarul „Bolintineanu”

de:
10 iul. 2013
0 Afișari
ȘPAGĂ LA BACALAUREAT 2013: : 54 de elevi audiaţi în dosarul

De luni până miercuri au fost audiaţi 54 de elevi dintre cei 59 care conveniseră cu anchetatorii că se vor prezenta la sediul Poliţiei Capitalei, scrie mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, Corina Paraschivescu, a declarat că, iniţial, luni erau programaţi 46 de elevi, dintre care s-au prezentat 39. Pentru a doua zi au confirmat prezenţa 11 elevi, însă în faţa anchetatorilor au venit 12, dintre care unul ar fi trebuit să vină luni.

Alţi trei elevi programaţi miercuri pentru audieri s-au prezentat la Poliţia Capitalei şi au dat declaraţii în faţa procurorilor.

Corina Paraschivescu a spus că ar mai fi fost de audiat încă cinci elevi, precizând că dacă procurorul de caz va considera că are nevoie şi de declaraţiile lor, îi va cita, iar dacă în continuare vor refuza să se prezinte, pe numele lor vor fi emise, conform legii, mandate de aducere.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei a mai spus că dacă iniţial procurorii stabiliseră că trebuie audiaţi peste 100 de elevi în ancheta privind suspiciunile de fraudă la bacalaureatul susţinut la Liceul „Bolintineanu”, ulterior numărul acestora a fost redus la 59, considerându-se că doar declaraţiile acestora sunt suficiente.

Audierile elevilor de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au început vineri 5 iulie, Bogdan Staicu, procuror-şef la Parchetul Tribunalului Bucureşti spunând atunci că 17 dintre cei 20 de elevi care îşi luaseră angajamentul că vor veni în cursul zilei la audieri s-au şi prezentat, singuri, la Poliţia Capitalei.

Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări pentru fapte de corupţie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, directoarea unităţii de învăţământ, Costica Vărzaru, demisă din funcţie după începerea anchetei, fiind arestată preventiv pentru trafic de influenţă.

Anchetatorii au făcut, la 1 iulie, în prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, percheziţii la Liceul „Bolintineanu”, cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei. În timpul percheziţiilor s-au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Pentru mai multe detalii despre ȘPAGA DE LA BOLINTINEANU, citește și Fraudă la BACALAUREAT 2013: Șpagă la Liceul Bolintineanu – PDL cere RELUAREA BACULUI

Cookies