BAZAR

Pădurile din Nordul Capitalei vor găzdui maratonul de ciclism cross-country „PRIMA EVADARE”

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. Peste 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a şaptea ediţie, anunță organizatorii. Valoarea premiilor a crescut an de an, iar la această ediţie ele vor depăşi suma de 7.000 de euro. Vor fi 15 categorii, la fiecare din acestea primii trei clasaţi primind bani şi accesorii pentru ciclism. La feminin şi la categoria destinată sportivilor profesioniști vor fi premiate primele şapte locuri.

Anul acesta la concursul Prima Evadare, cicliștii pot adăuga o valoare în plus efortului lor de a pedala cei 55 de km: să-i ofere unui copil dintr-un centru de plasament un viitor mai bun. Astfel, prin programul educațional Ajungem MARI, copiii instituționalizați și din medii defavorizate participă săptămânal la mai multe cursuri interactive și la vizite educative și motivaționale în spaţii culturale sau la diferite locuri de muncă.

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. Ajungem MARI le propune cicliștilor să devină fundraiseri și să pedaleze la Prima Evadare şi pentru șansa la educație a unor copii din centre de plasament, strângând bani din donațiile prietenilor. Mai multe informaţii la adresa: http://primaevadare.ro/ajungem-mari-la-prima-evadare/.

În acest an, va exista o nouă categorie numită „Familie extinsă”, care spre deosebire de cea cunoscută, „Familie”, va cuprinde un copil şi o rudă a acestuia, nu neapărat părinte. Fiecare concurent care va ajunge la sosire va primi câte o medalie, un tricou, o diplomă de Finisher și o porție de mâncare. De asemenea, primii 500 de concurenţi vor intra și în posesia a câte unei medalii din metal. În plus, cei aflați pe primele 100 de locuri vor primi și câte un tricou galben cu inscripția Top 100. Pe traseu şi la final vor exista puncte de alimentare, de prim ajutor, de incurajare, de masaj şi de service. Şi ca în fiecare an, la sfârşitul cursei, fiecare concurent sau voluntar va putea câştiga unul din numeroasele premii de la tombolă printre care şi un ceas Gear S.

Prima Evadare îi oferă posibilitatea oricărui pasionat de bicicletă să concureze alături de cei mai buni ciclişti din ţară şi din Europa de Est. Wouter Cleppe, dublu câştigător al concursului nostru şi bun cunoscător al competiţiilor din Balcani, îşi exprimă dezamăgirea că în Bulgaria nu există o astfel de competiţie, Drept dovadă, din nou a fost depăşit recordul celor mai mulţi sportivi proveniţi dintr-o altă ţară: 40 de ciclişti bulgari sunt deja pe listele de concurs. Printre aceştia, campioana la mountain bike a acestei ţări, Aneliya Karagyozyan. Va fi o luptă pasionantă pentru victorie, pentru că va participa şi câştigătoarea ultimei ediţii, Irina Dumitru.

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. Ridicarea kit-urilor a devenit un festival în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete. Anul acesta, în săptămâna (6-9 mai, program miercuri – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30) ridicării pachetelor din curtea Hotelului Caro, pe lângă expoziția tradițională, mai mare faţă de ediţiile anterioare, vor fi și proiecții de film tematic, zone de relaxare cu hamace, pufuri, iarbă verde, testare de caiace pe lac, muzică și spectacol.

Nu doar bicicliștii concurează. Sunt invitați și fotografii, care vor putea câştiga premii în valoare totală de peste 6.000 de lei, oferite pentru cele mai reușite poze făcute în timpul competiției. Coordonatorul concursului foto, la care anul trecut s-au înscris peste 40 de participanți, este autorul proiectului Bucureștiul Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Marea noutate a acestui an va fi un miting aerian susținut de componenţii Aeroclubului României, desfăşurat la sosirea de la Snagov. 5 aeronave speciale Extra 300L vor efectua acrobaţii şi un grup de paraşutişti va ateriza la punct fix, într-un spaţiu redus situat între malul Lacului Snagov şi linia de sosire.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor un serviciu video prin care i se va genera fiecărui participant propriul film, ce poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, concurenții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.

Printre participanţii ediţiei trecute s-au aflat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Philippe Beke, ambasadorul Belgiei, Marius Dobre, directorul ProFM, jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, politicianul Alina Gorghiu, omul de radio Ciprian Muntele şi Adrian Igrişan, solistul trupei Cargo. Şi în acest an, la competiţie vor lua parte mai multe personalităţi, ale căror nume rămân o surpriză. Pentru ediţia din acest an, momentan a acceptat provocarea în direct la Observator Daniel Osmanovici, care a început antrenamentele.

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. „Prima Evadare a devenit una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o nouă pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment-emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, membrul Clubului NoMad Multisport, Daniel Sărdan.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliție din București, cu punctul de sosire la Snagov. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzută cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de Poliţie şi Salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi cameramani. Concurenţii sunt monitorizaţi şi filmaţi cu două elicoptere.

Concursul Prima Evadare îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2015 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă două-trei ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, desi există şi categorii pentru Ciclocros şi Tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. Prima Evadare se bucură de parteneri entuziaști, precum Red Bull, BCR, Samsung, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Hotel Caro şi High5. Partener media: Pro FM.

Servicii/facilităţi oferite de către organizatori participanţilor:

Marcare traseu – 55 km
Cronometrarea cu chip-uri, cu 5 timpi intermediari
Tricouri galbene „Top 100” – oferite celor mai buni 100 concurenţi
Medalii turnate în metal „Top 500” – oferite primilor 500 concurenţi
Aplicaţia Facebook „Prima Evadare”
Filmuleţ cu fiecare participant şi serviciu de notificare rezultat prin SMS
Masaj japonez Yumeiho
porţie de paste / orez la finalul cursei
Medalie, Tricou şi Diploma celor care termină cursa
Servicii de transport concurent / bicicletă (din zona de Sosire către zona de Start) – 20 de autobuze / 6 camioane
Premii de peste 7.000 euro
Premii la Tombolă pentru concurenţi şi voluntari
4 zile – destinate ridicării pachetelor de concurs (6-9 mai, program miercuri – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30);
Spălătorie de biciclete Karcher
Categorii: Elite Open, Ciclocros, Feminin Open, Masculin 15-19 ani, Masculin 20-29 ani, Masculin 30-39 ani, Masculin 40-49 ani şi Masculin peste 50 de ani
Categorii speciale: Tandem, Companie, Cuplu, Părinte şi copil (4-8 ani şi 9-14 ani) şi Rudă şi copil (4-8 ani şi 9-14 ani);
Puncte de prim ajutor, de service şi alimentare pe traseu şi la final
Grupuri sanitare;
Două elicoptere pentru filmări aeriene şi monitorizarea cursei;
Garderobă – mașină specială destinată transportării obiectelor/hainelor de la start către finiş
Filmul evenimentului
Airshow – spectacol aerian susţinut de Şoimii României şi paraşutiştii Aeroclubului Român

PRIMA EVADARE-MARATON DE CICLISM, DUMINICĂ, 10 MAI. Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button