“Păduricea de lotus” de pe lacul din Parcul Circului va fi primenită, promite vicepremarul Horia Tomescu. Începe curățenia de toamnă

25 oct. 2022
243 Afișari
“Păduricea de lotus” de pe lacul din Parcul Circului va fi primenită, promite vicepremarul Horia Tomescu. Începe curățenia de toamnă
“Păduricea de lotus” de pe lacul din Parcul Circului va dispărea, promite vicepremarul Horia Tomescu. Începe curățenia de toamnă | Sursa foto: viceprimarul Horia Tomescu via Facebook

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunţă că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a contractat servicii de salubrizare şi igienizare a lacului din Parcul Circului.

Lotusul de pe lacul din Parcul Circului a crescut excesiv

“Păduricea de lotus” de pe lacul din Parcul Circului va dispărea, promite vicepremarul Horia Tomescu. Începe curățenia de toamnă
“Păduricea de lotus” de pe lacul din Parcul Circului

Viceprimarul Tomescu spune, pe pagina sa de Facebook, că sunt mai multe probleme de rezolvat, una dintre ele fiind “păduricea de lotus” care a crescut pe suprafața lacului din Parcul Circului:

Lotusul din lacul Parcul Circului s-a dezvoltat în mod excesiv, acoperind aproape întreaga suprafaţă a lacului. În perioada de toamnă, frunzele şi fructele cu aspect lemnos şi pline cu seminţe se usucă şi la un moment dat se scufundă, contribuind la formarea unui strat de mâl la fundul lacului care blochează izvoarele naturale ale lacului şi care permite încolţirea şi dezvoltarea excesivă a lotusului în anul următor.

Viceprimarul a mai spus că, pentru a rezolva toate aceste probleme, municipalitatea a semnat un contract de salubrizare şi igienizare a lacului cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Curățenie de toamnă pe lac

ALPAB are mai multe servicii contractate, mai spune Horia Tomescu:

Cosirea, cu ajutorul unui utilaj amfibiu multifuncţional, a vegetaţiei acvatice de pe întreaga suprafaţă a lacului, cu excepţia unei fâşii de stuf de cca. 2 m lăţime şi 33 m lungime, care se va păstra în zona de alimentare a lacului, precum şi zona de papură din apropierea scărilor care coboară spre lac dinspre bulevardul Lacul Tei. Scoaterea rădăcinilor lotuşilor de pe întreaga suprafaţă afectată, cu excepţia unei fâşii de cca. 4 m lăţime, situată la limita malului paralel cu bulevardul Lacul Tei, cuprinsă între scările care coboară spre lac dinspre bulevardul Ghica Tei şi aleea înclinată care coboară spre zona de alimentare cu apă a lacului din puţul forat.

Lacul Circului din Bucureşti este un habitat unic în oraș pentru splendizi lotuși roz. Planta, căreia i se mai spune și lotus egiptean, este monument al naturii și se „hrănește” din izvoarele subterane.

Cookies