Unul dintre locurile perfecte pentru savurat cafeaua în ultima lună de toamnă se numește Wildwood Coffee și e chiar la noi în București, la un pas de Piața Victoriei.
Wildwood – în traducere, o pădure sălbatică, neatinsă de mânuța băgăcioasă a omului contemporan – te face să te simți ca într-un refugiu în mijlocul orașului. Amplasată fix pe bulevardul Nicolae Titulescu, la nr. 95-103, în miezul agitației, e o oază care îți dă ocazia să ignori haosul din jur și să te concentrezi pe lucrurile importante – în cazul nostru, acestea fiind cafeaua și gustările aferente de acompaniament.

Cafeneaua, deschisă acum mai bine de doi ani, se face remarcată nu doar prin decorul urban-cozy cu elemente de natură (chiar dacă se numește Wildwood, nu vă imaginați să arate, totuși, ca Ocolul Silvic) și frumoasele printuri de artă de pe pereți, semnate de artista Mădălina Andronic, ci în special printr-un meniu excepțional de cafele de toamnă și niște gustări homemade pe care nu le-am găsit în altă parte.


Trei lucruri recomand dacă ajungeți toamna asta la Wildwood Coffee.
Efectiv, o îmbrățișare într-o cană, un latte cu un shot de espresso, îmbogățit cu miere și scorțișoară aromată care nu doar că te încălzește instantaneu în zilele friguroase, ci te și face să intri în mood-ul de Sărbători.

O prezență specială și o aromă pe măsură. O surpriză excelentă pentru fanii cardamomului, acest condiment fistichiu, folosit cu precădere în bucătăria indiană, cât și în multe alte gastronomii, cu un gust revigorant, vag asemănător cu menta, dar ușor citric și floral și cu o mică iuțeală, care merge EXTRAORDINAR într-un latte cremos de toamnă.
Dacă nu ați încercat așa ceva până acum, lăsați ce faceți, mergeți la Wildwood Coffee și cereți unul.

O parte specială pentru încheire am rezervat deserturilor de la Wildwood, care sunt în întregime preparate de ei, de la zero. Inițial, la deschidere, au lucrat cu alți furnizori și, deși produsele erau foarte bune, nu găseau varietatea pe care și-ar fi dorit-o în cafenea.
Așa că au început să le pregătească ei – și bine au făcut, fiindcă așa vom găsi aici un desert pe care nu l-am mai văzut în altă parte, pe nume Apple Cinnamon Pudding, o budincă de mere cu scorțișoară, un vis frumos cu felii de mere în straturi de budincă moale, acoperit cu topping de nuci prăjite și mere confiate.

Dacă nici ăsta nu e desertul absolut de toamnă, nu știu ce altceva ar fi.
Bonus, mica terasa de afară are niște canapele foarte comode, cu pernuțe moi și pufoase, din care nu-ți vine să te mai ridici. Bucurați-vă de ele cât mai e vremea frumoasă afară!

Și nu uitați la plecare să-l salutați pe ursulețul cititor de Jules Verne 🙂

PS: Dacă v-am deschis apetitul, aici mai găsiți alte recomandări de cafenele de încercat prin oraș.