ȘTIRI

Pădurea Băneasa a fost curăţată: 15.000 de litri de deșeuri au fost scoși FOTO

Organizatorii ecologizării au încurajat persoane de toate vârstele să participe la acest tip de activitate, astfel încât să se responsabilizeze și să respecte mediul înconjurător. Au participat 50 de voluntari printre care și 10 copii. Aceștia au fost împărțiți în două echipe, fiecare echipă acoperind o zonă de 5 km, informează organizatorii acţiunii.

În urma ecologizării de sâmbătă au fost strânși 15.000 litri de deșeuri din pădure, conform cu numărul sacilor menajeri folosiți la această operațiune.

O acţiune de ecologizare a pădurii se organizează înainte de fiecare ediție Băneasa Trail Run, aminteşte sursa citată. 

„Organizăm în fiecare an trei ediții ale evenimentului de alergare pentru amatori, Băneasa Trail Run. Prin această acțiune, urmărim să dăm pădurii înapoi o parte din bucuria pe care ne-o oferă atunci când alergam sau când alți oameni decid să facă o plimbare la aer curat. Vestea buna este că, de la ecologizarea de toamna trecută, se vede o îmbunătățire, sunt mai puține gunoaie, iar acesta este un prilej de bucurie, să vedem că eforturile noastre dau roade”, a declarat Theodor Manolache, co-organizator Băneasa Trail Run.

Următoarea ecologizare va avea loc în septembrie, înainte de ediția de toamnă Băneasa Trail Run.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button