Pacienți evacuați din spitalul Bârlad, după o bătaie cu cuțite și spray lacrimogen

de:
03 iun. 2015
0 Afișari
Pacienți evacuați din spitalul Bârlad, după o bătaie cu cuțite și spray lacrimogen

Potrivit primelor informatii oferite de politistii vasluieni, altercatia a izbucnit intr-unul din saloanele Sectiei de Chirurgie a Spitalului de Urgenta Barlad intre doi barbati veniti in vizita la un pacient, imrepuna cu mai multe rude, pe fondul unui conflict mai vechi intre acestia, existent de pe vremea cand munceau in strainatate, informează Hotnews.ro.

La un moment dat, unul dintre ei, un tanar de 22 de ani, din municipiul Barlad, a scos un cutit si l-a ranit la mana pe celalalt barbat, in varsta de 41 de ani. In altercatie a intervenit si un alt tanar, de 30 de ani, care a folosit un spray lacrimogen, cu care a pulverizat atat in salon, cat si pe holul Sectiei de Chirurgie.

In acel moment, s-a iscat o panica generala, cadrele medicale solicitand sprijinul agentilor de paza aflati la intrarea in unitatea medicala, precum si pe cel al Politiei, prin intermediul numarului de urgenta 112. Astfel, zeci de politisti si jandarmi au intervenit la spitalul din Barlad pentru aplanarea conflictului.

„La aceasta ora, sunt activitati in desfasurare, fiind audiate partile implicate in conflict, precum si martori la incident. Politistii de investigatii criminale fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice si loviri sau alte violente”, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Odata cu interventia politistilor, au fost evacuati 16 pacienti dintr-unul din tronsoanele Sectiei Chirurgie, unii dintre acestia, dar si cadrele medicale care se aflau la momentul conflictului in zona respectiva, beneficiind de ingrijiri medicale.

„In momentul izbucnirii altercatiei, pacientii au inceput sa strige dupa ajutor, la fel si cadrele medicale, creandu-se o adevarata harmalaie in toata acea zona de spital. Unii bolnavi si cadre medicale au inceput sa tuseasca de la substanta iritanta, avand nevoie de medicatie pentru alergie”, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenta Barlad, Gabriela Danis.

Dupa evacuarea saloanelor, mai multe infirmiere, dotate cu echipamente de protectie, au inceput sa aeriseasca spatiile unde se pulverizase cu spray lacrimogen, pacientii revenind in sectie dupa cateva ore.

Cookies