Știri București

Pace la București. Ciucu se oferă să arbitreze conflictul nesfârșit dintre consilierii PNL și primarul Sectorului 1 Clotilde Armand

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, îi scrie primarului Sectorului 1 Clotilde Armand că este dispus să facă „o ultimă încercare” pentru a realiza o colaborare între primarul Sectorului 1 și consilierii locali ai PNL. Într-o scrisoare lungă adresată pe Facebook, Ciucu face un inventar al relației nereușite dintre Clotilde Armand și consilierii PNL. Mesajul său este plin de reproșuri, însă îi transmite clar că mandatul său este de a continua la București guvernarea locală PNL-USR PLUS.

Liderul PNL București Ciprian Ciucu se oferă să stingă scandalul fără sfârșit de la Sectorul 1, dintre consilierii PNL și primarul Clotilde Armand. În mesajul său de pace nu o iartă însă pe Clotilde Armand pentru inabilitățile de comunicare și potențialul de scandal pe care îl au declarațiile sale.

Ciucu o critică pentru că nu știe să-și atragă o majoritate favorabilă în Consiliul Local pentru a-și trece proiectele și îl dă exemplu pe Ilie Bolojan, primarul Oradei.

„Prima responsabilitate politică a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele! Este prima lecție pe care eu am învățat-o de la un coleg primar din PNL (Ilie Bolojan – primarul liberal al Oradei), pe care, știu, și dumneavoastră îl respectați și prețuiți și îl dați drept exemplu în mod repetat.”, își începe mesajul Ciucu. „Scandalul permanent, jignirile, nu vor ține locul unui mandat reușit, regretele vor fi enorme.”, continuă liberalul.

Mesajul lui Ciucu: „Sperați că sub presiunea unor urgențe, neclar explicate, veți forța votul consilierilor PNL”

Președintele PNl București o acuză pe Clotilde Armand că vine în ajunul unei ședințe de Consiliu Local în care are nevoie de majoritate pentru a nu știu câta oară cu un “apel” în care insinuează că PNL București / Sector 1 ar fi favorabil USL-ismului. Iar efectul este invers, nu poate obține susținere.

„Știți bine că intenția mea, imediat după ca am preluat Președinția Organizației PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situația de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcției politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuțiile cu Sebastian Burduja și cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-ați întins pe un întreg an de zile.

Inițiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnii de împăcare pe care am organizat-o și la care dvs. ați participat direct si nu doar printr-un reprezentat, în urma insistenței mele.

De atunci, m-ați contactat de câteva ori, doar în ajunul unor ședințe în care doreați sprijinul acelor pe care i-ați jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile. Sperați că sub presiunea unor urgențe, neclar explicate, veți forța votul consilierilor PNL, urmând ca apoi să îi ignorați, ei fiind ca și dvs., reprezentanți aleși, în continuare. Nu a funcționat. Au devenit imuni la jignirile dvs.”, spune Ciucu.

„Vă aduc la cunoștință, ceea ce știați: PNL Sector 1 s-a exprimat clar împotriva guvernării, la nivel național, cu PSD. La fel și eu. Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemați al discuții, denotă lipsa unor calități necesare unui dialog civilizat. ”, a mai spus Ciucu.

Ce îi cere Ciprian Ciucu lui Clotilde Armand:

Tot acest an, colegii mei au cerut lucruri de bun simți, care se întâmplă la Sectorul 6, de exemplu:
1. Ordinea de zi, să se discute mai întâi în cadrul “alianței” sau “majorității”, să fie publicată din timp și nu doar trimisă cu o zi înainte (cum făcea și Firea!);
2. Proiectele susținute de către PNL, să fie implementate, nu uitate în sertare (ex. . Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației; Construire ansamblu educațional Greenfield; 3. Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I și încă 5 altele) sau, măcar să spuneți ce dificultăți aveți în implementare, să le răspundeți ceva…;
3. Construirea pe BAZE LEGALE a bugetului, care, din câte am înțeles nu cuprinde și arieratele, dar nu doar a bugetului, ci a tuturor proiectelor pe care le inițiați și care, se poate vedea clar, au probleme de legalitate. De exemplu, ei nu își pot asuma să voteze “un protocol” cu Romprest, acest, termen nu există în dreptul administrativ din România, atunci când vine vorbe de amendarea unui contract de utilități publice. Legal, se poate vota exclusiv un act adițional întocmit după normele de tehnică juridică în vigoare.
Nu mai zic de faptul că viceprimarul PNL nu are niciun fel de atribuții și doar ascute creioane. De ex., la Sectorul 6, doi viceprimari USR subordoneă fără discuții 5 din 9 instituții pe care le deține Primăria!

(…)
Mai mult:
1. Am cerut în BEx al PNL ca aleșii locali ai PNL să fie lăsați să își facă propriile alianțe la nivel local, intenția mea fiind să menținem alianța de la Sectorul 6, Sectroul 2 și PMB și să fim împreună în opoziție la restul sectoarelor;
2. Am susținut în fața colegilor mei din PNL București necesitatea de a rămâne fideli construcției electorale din 2019;
3. Am dezvoltat o relație corectă și bazată pe încredere cu membri USR din București și cu conducerile politice ale USR București.

Ciprian Ciucu: „Câteva cuvinte, despre nenorocirea pe care o aveți cu Romprest”

Ciucu îi dă dreptate pe fond primarului USR PLUS care se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest, iar dacă va prinde un vreun consilier PNL că „ține cu lupul” se va delimita de el.

„Îmi este clar, pe fond aveți dreptate. Singura problemă este că ceea ce propuneți este sub limita legalității. Dacă am sta împreună, am găsi o formulă care să fie și legală și oportună.
Îmi dau public cuvântul că iau foarte în serios acuzațiile ca UNUL dintre consilierii locali ai PNL să țină cu lupul. Mă documentez, analizez, am cerut și eu pe unde m-am priceput detalii și informații. Dacă este așa, mă voi delimita de acel consilier. Asta este sarcina mea și mă voi achita de ea, dacă voi avea această certitudine. Dar, vă rog: NU MAI ARUNCAȚI ÎN CORPORE vina pe tot PNL Sector 1! Nu ajută. Consilierii locali nu au încredere în dvs.
Ca primar nu este suficient să dați vina pe alții, va trebui să veniți cu proiecte clare în fața Bucureștenilor. Abilitățile politice sunt la fel de importante precum cele de administrator. Scandalul permanent, jignirile, nu vor ține locul unui mandat reușit, regretele vor fi enorme.
Sunt dispus să mai fac o ultimă încercare, voi discuta serios cu colegii mei, dar, vă spun sincer: DUMNEAVOSTRĂ SUNTEȚI ACEEA CARE AR TREBUI SĂ VĂ DORIȚI SINCER ACEST LUCRU!”, a mai spus Ciucu.

Pentru a încheia conflictul de la Sectorul 1, Ciprian Ciucu îi propune acesteia o întâlnire de față cu Vlad Voiculescu (liderul USR PLUS București), Radu Mihaiu (primarul Sectorului 2) și Oliver Păiuș (viceprimarul USR al Sectorului 1) și consilierii PNL de la Sectorul 1.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button