Păcătoasele neplăceri cu legea. ÎPS Teodosie, chemat la Poliție, să i se comunice că are un nou dosar penal

07 apr. 2022
347 Afișari
Păcătoasele neplăceri cu legea. ÎPS Teodosie, chemat la Poliție, să i se comunice că are un nou dosar penal
Păcătoasele neplăceri cu legea. ÎPS Teodosie, chemat la Poliție, să i se comunice că are un nou dosar penal. Sursa foto: Agerpres

ÎPS Teodosie a fost chemat joi dimineață la sediul Poliției Județene Constanța. Arhiepiscopul Tomisului este urmărit penal într-un nou dosar.

ÎPS Teodosie a fost chemat la sediul Poliției

ÎPS Teodosie a fost chemat la sediul IPJ Constanța. Ajuns la sediul Poliției, Înalt Prea Sfințitului i s-a comunicat în mod oficial că este vizat într-o anchetă ce cuprinde acuzații de fals în înscrisuri și uz de fals.

Aceste demersuri oficiale au pornit de la o plângere care a fost făcută la Parchetul Curții de Apel, potrivit unor surse judiciare citate de ziuaconstanta.ro. În documentul respectiv, Arhiepiscopul Tomisului este acuzat că ar fi comis unele infracțiuni de fals în înscrisuri și uz de fals, posibil și înșelăciune.

Toate acestea au legătură cu momentul în care i s-a acordat medalia „Steaua României” în grad de Cavaler. ÎPS Teodosie a primit medalia în anul 2002, în urma decretului semnat de Ion Iliescu, președintele țării noastre la acea dată.

În prezent, procurorul de caz urmează să stabilească unde se va încadra fapta, dar și calitatea pe care o va avea Arhiepiscopul Tomisului în dosar.

ÎPS Teodosie a refuzat să comenteze situația în momentul în care a plecat de la sediul Poliției.

Arhiepiscopul Tomisului nu este la prima abatere

La începutul anului, în ianuarie, Înalt Prea Sfințitul Teodosie ar fi trebuit să fie în carantină deoarece intrase în contact cu o persoană infectată cu SARS-COV-2, dar oamenii legii s-au autosesizat în momentul în care au descoperit că Arhiepiscopul a ieșit din casă pentru oficierea unei slujbe în Catedrala arhiepiscopală din Constanţa.

Astfel, oamenii legii l-au amendat de două ori pentru că nu a respectat măsura carantinării și pentru că, în mod evident, l-au găsit pe stradă (nu prea avea cum să se teleporteze acasă).

Cookies