Păcănele, cafenele – totul se închide-n Ilfov. A fost ședință COVID la Comitetul pentru Situații de Urgență

24 nov. 2020
46 Afișari
Păcănele, cafenele - totul se închide-n Ilfov. A fost ședință COVID la Comitetul pentru Situații de Urgență

După ce trece nebunia cu pandemia, lingviștii ar face bine să scoate din dicționare cuvinte ca "restricții", "COVID", "coronavirus" și, desigur, "pandemie". Să le băgăm într-un ascunziș și să nu mai auzim de ele măcar vreo cinci ani din epoca post-COVID. Acum, sunt încă în uzul zilnic, așa că le mai scriem și noi o dată. așadar, noi restricții în Ilfov. Din cauza pandemiei, desigur.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a avut o ședință extraordinară  la care a fost adoptată Hotărârea nr. 52 privind noi măsuri dispuse pentru județul Ilfov din cauza pandemiei de coronavirus.

Iată câteva dintre restricții.

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsurile au fost dispuse după ce, în Județul Ilfov, rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit  3/1000 locuitori, respectiv 8.13/1000 locuitori.

De aceea autoritățile au hotărât luarea măsurilor pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 23.11.2020 ora 20:00 și până în data de 06.12.2020 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală.

Regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr. 55/2020.

Hotărârea CJSU Ilfov nr. 52/23.11.2020 poate fi găsită în integralitate AICI sau accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov.

Cookies