Păcăleală de mii de euro. Patru asistente au dat șpagă unui impostor care le-a promis că le angajează la un spital din București

19 oct. 2022
3855 Afișari
Păcăleală de mii de euro. Patru asistente au dat șpagă unui impostor care le-a promis că le angajează la un spital din București
Păcăleală de mii de euro. Patru asistente au dat șpagă unui impostor care le-a promis că le angajează la un spital din București / Sursă foto: Unspalsh

Patru femei, absolvente ale unei școli post liceale de asistenți medicali, au fost păcălite de un bărbat din județul Giurgiu. Acesta le-a promis că dacă îi dau o anumită sumă de bani (șpagă) se va folosi de influența sa pentru a le angaja la un spital din București.

Șpagă de mii de euro pentru posturi la un spital din București

Patru asistente din Călărași au fost păcălite de un bărbat din Giurgiu. Acestea i-au dat mii de euro șpagă pentru a-și asigura un post la Spitalul Bagdasar Arseni din București, conform Antena 3.

Respectivul a pretins că le poate ajuta pe femei să fie angajate, făcându-le să creadă că ar avea influență asupra managerului spitalului din Capitală.

Astfel că, bărbatul a cerut (și a și primit) 9.500 de euro de la cele patru femei, în schimbul unei „vorbe bune”.

Bărbatul a fost pus sub control judiciar

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat astăzi, că în data de 18 octombrie 2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare urmărirea penală față de bărbatul de 48 de ani.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea următoarei infracțiuni:

  • Trafic de influență în formă continuată.

În perioada iulie 2021- februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale, a transmis DGA.

În această cauză, față de bărbatul din Giurgiu, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentur o perioadă se 60 de zile.

Cookies