Ai un job sedentar? Răsfață-te cu un masaj corporal complet, cum să îl faci? (P)

02 feb. 2023
33 Afișari
Ai un job sedentar? Răsfață-te cu un masaj corporal complet, cum să îl faci? (P)
Sursă foto: Shutterstock.com

Masajul revitalizează corpul și spiritul, eliberând stresul, emoțiile negative și ameliorând tensiunea și iritarea, care sunt însoțitori obligatorii pentru aproape toată lumea din lumea de astăzi. Persoanele active din marile orașe sunt supuse unui stres psihologic deosebit de ridicat. Chiar și strămoșii noștri obișnuiau să facă masaj cu uleiuri relaxante pe melodii plăcute. În acest fel vindecau un corp obosit. Dar, în trecut, acest tip de relaxare era disponibil doar pentru elită.

Sursa de imagine: voronaman / Shutterstock.com

Astăzi toată lumea poate avea parte de un masaj relaxant.

Ce ai nevoie pentru un masaj corporal complet?

Pentru masaj, vei avea nevoie de:

 • Masă de masaj

Masa masaj este principalul instrument de lucru al maseurului. Eficiența tratamentului depinde de calitatea acesteia.

Când alegi masa de masaj, trebuie să atragi atenția la:

 • locul unde va fi folosită
 • dimensiunea mesei de masaj
 • înălțimea reglabilă a mesei
 • materialul din care este confecționată.

 

 • Cearșafuri de unică folosință

Acestea sunt indispensabile pentru această procedură. Acestea au un strat de protecție pentru a preveni ca uleiurile și alte produse de îngrijire corporală să ajungă pe masă.

 • Uleiul pentru masaj

Un ulei de masaj calitativ previne iritațiile, hidratează și înmoaie pielea, și intensifică efectul terapeutic al masajului.

Masajul nu numai că te ajută să te relaxezi și să eliberezi tensiunea musculară, dar îmbunătățește și circulația sanguină și limfatică, îmbunătățește articulațiile, vasele, netezește pielea și stimulează producția de colagen. Pentru un tratament plăcut și benefic, terapeuții de masaj folosesc uleiuri de masaj naturale.

Pentru masaj, ar trebui să alegi uleiuri presate la rece care nu sunt prea uleioase și nu îți lasă mâinile alunecoase, dar care se absorb suficient de repede pentru a nu lăsa un reziduu lipicios neplăcut pe piele.

Uleiurile de masaj au mai multe funcții:

 • permit palmelor să alunece ușor pe piele;
 • încălzesc pielea, pregătind-o pentru masaj;
 • sunt saturate cu vitamine, nutrienți;
 • cresc elasticitatea pielii;
 • permit accelerarea regenerării pielii.

Unele uleiuri au și alte funcții: întineresc, calmează, ameliorează durerea și îmbunătățesc somnul.

Sursa de imagine: Lolostock / Shutterstock.com

Cum se face masajul corporal

Aplicarea masajului corporal complet începe întotdeauna cu diagnosticarea corpului, care se realizează prin mișcări ușoare de mângâiere și frământare. Scopul este de a se asigura că terapeutul este capabil să aplice tehnica adecvată în zone specifice ale corpului, în funcție de reflexele sistemului muscular, de localizarea și severitatea durerii sau a inflamației, de starea articulațiilor, a pielii și a țesutului adipos. De obicei, diagnosticul nu durează mai mult de 10 minute.

Aceasta este urmată de un masaj al spatelui, frământarea gâtului și a brațelor în tehnica clasică. Maseurul lucrează apoi pe fese, frământând fiecare picior în parte, în timp ce efectuează mișcări de flux limfatic pentru a activa fluxul limfatic și a îmbunătăți circulația limfei. Lovitura de forță se încheie cu o mișcare plăcută de mângâiere, după care persoana se întoarce pe spate.

În timpul ședinței, maseurul poate crește timpul și intensitatea masajului într-o anumită zonă sau poate exclude o zonă cu totul, în funcție de problemele de sănătate individuale ale persoanei.

Masajul corpului din față începe cu picioarele – mai întâi se masează picioarele, apoi partea inferioară a picioarelor și coapsele. Fiecare picior este din nou masat separat. Urmează toracele, inclusiv părțile laterale și axilele și brațele – de la umeri până la vârful degetelor. În cele din urmă, abdomenul este ușor masat.

Efectele masajului corporal complet

O tehnică de masaj de relaxare poate ameliora oboseala, elimina stresul și reface energia pentru continuarea activității. Este recomandat în cazul problemelor de somn și al depresiilor prelungite. De asemenea, este recomandat celor care sunt predispuși la răceli. Este un excelent mijloc de prevenire a gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute. Un masaj de relaxare are, de asemenea, un efect foarte pozitiv asupra sistemului nervos. Acest tratament ajută la generarea hormonului fericirii prin acțiunea asupra terminațiilor nervoase, care sunt situate pe toată pielea.

Corpul este un sistem complex, interconectat. Senzațiile plăcute, relaxarea și liniștea se combină cu circulația limfatică, circulația sângelui crește și oxigenul ajunge mai repede la toate celulele. Acest lucru duce la o regenerare generală a întregului organism.

Cookies