Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost ARESTAT preventiv

de:
21 ian. 2015
0 Afișari
Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost ARESTAT preventiv

UPDATE 19:00 Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Decizia Curţii de Apel poate fi contestată la instanţa supremă. Decizia nu este definitivă însă este executorie, așadar Ovidiu Puțura rămâne în spatele gratiilor.

CITEȘTE ȘI: Secretarul de stat Ovidiu Puțura din Ministerul Justiției, către o judecătoare: „O calc cu mașina!” 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat mai multe ore pe Ovidiu Puţura, iar în noaptea de marţi spre miercuri au emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să ceară instanţei arestarea preventivă pentru 30 de zile, informează Mediafax.

Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, în prezent director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost dus marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, de ofiţeri de poliţie, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Ovidiu Puţura că este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au făcut şi percheziţii la locuinţa lui Puţura.

În acelaşi dosar, trei judecătoare din Bistriţa-Năsăud au fost ridicate de procurori, fiind duse la DNA pentru a fi audiate, întrucât ar fi vizate de acuzaţiile de corupţie verificate în cauză.

Cookies