Ovidiu Puțura, SUSPENDAT din funcția de judecător

de:
28 ian. 2015
0 Afișari
Ovidiu Puțura, SUSPENDAT din funcția de judecător

Fostul secretar de stat, Ovidiu Puțura, a fost suspendat din funcția de judecător, anunță Agerpres.

CSM informează că hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. aš) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luată de Curtea de Apel București pe 21 ianuarie, decizie menținută marți de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ovidiu Puțura este acuzat de DNA de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost reţinut în dosarul în care este acuzat că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant. 

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, în prezent director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie, de ofiţeri de poliţie, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Ovidiu Puţura că este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au făcut şi percheziţii la locuinţa lui Puţura.

În acelaşi dosar, trei judecătoare din Bistriţa-Năsăud au fost ridicate de procurori, fiind duse la DNA pentru a fi audiate, întrucât ar fi vizate de acuzaţiile de corupţie verificate în cauză.

Cookies