Ovidiu Anton a cântat VINERI în Centrul Vechi din Capitală

de:
06 mai 2016
1 Afișari
Ovidiu Anton a cântat VINERI în Centrul Vechi din Capitală

UPDATE 15.00 „Bună seara prieteni!”, i-a salutat glumind Ovidiu Anton pe cei adunați în Piața Sfântul Anton din Centrul Vechi, cu celebra replică a lui Cristi Minculescu, cu câteva minute înainte de a cânta „Moment of Silence”, piesa aleasă pentru a reprezenta România anul acesta la Eurovision.

Artistul a fost primit de spectatori cu aplauze prelungite. „Trebuia să fim la Stockholm astăzi. Mă bucur foarte mult de susținerea voastră, mă bucur de solidaritatea pe care ați arătat-o, pentru că despre asta este piesa mea — ‘Moment of Silence’. Astăzi, pentru voi, pentru România, pentru românii de pretutindeni — ‘Moment of Silence'”, a afirmat el.

Prezenți în public au fost și foștii reprezentanți ai României la Eurovision: Călin Goia și Zoli Toth — cel din urmă fiind și membru al juriului de specialitate de la Selecția Națională de anul acesta.

„Vreau să vă mulțumesc că ați venit aici, vreau să mulțumesc tuturor care ați semnat petiția online, ați fost alături de noi și alături de România în această luptă. Noi sperăm până în ultima clipă și luptăm până la capăt”, a adăugat artistul la finalul cântecului.

‘Moment of Silence’ este despre a fi uniți, despre a fi drepți, despre a avea demnitate, pentru că, oricât de puternici am fi, împreună suntem mai puternici”, a încheiat Ovidiu Anton.

Spectacolul a continuat cu un marș simbolic spre strada Stockholm din București.

Astfel, directorul general al EBU, organizatorul Eurovision, a venit vineri in Romania pentru o intalnire cu oficiali ai Ministerului de Finante si ai TVR motiv pentru care artistul Ovidiu Anton a vrut să demonstreze ca este mai mult decat pregatit sa urce pe scena de la Stockholm, scrie PRO TV.

Postul de televiziune a pregatit o scena pentru el, in centrul Bucurestiului. Moment of Silence, piesa cu un mesaj puternic, aleasa de romani pentru a-i reprezenta la Eurovision 2016, a rasunat in Centrul Istoric din Bucuresti.

Vineri, 6 mai, toţi cei care susţin participarea României la Eurovision 2016 au fost invitaţi în Centrul Istoric din Bucureşti, în Piaţa Sfântul Anton (pe Strada Franceză, în spatele Hanului lui Manuc), unde Ovidiu Anton a interpretat piesa care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision, Moment of Silence. Ovidiu va cânta la ora 13:00.

După momentul pregătit pe scenă, Ovidiu şi trupa sa au pornit către destinaţia finală: Strada Stockholm din Bucureşti. Această călătorie simbolică spre Stockholm reprezintă dedicarea şi dorinţa lui Ovidiu de a fi pe scena Eurovision 2016 şi de a face fiecare român mândru de interpretarea lui.

Pro TV a lansat pe 27 aprilie, o petiţie online prin care a rugat oamenii din România şi din străinătate să-l susţină pe Ovidiu şi să-l sprijine în parcursul său către Eurovision, petiţie care a adunat, în 24 de ore, aproximativ 7.000 de semnături.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

Pro Tv a trimis o scrisoare deschisă către EBU, în care invita Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune să-şi reconsidere decizia şi să caute, alături de reprezentanţii televiziunii comerciale, soluţii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. În plus, Pro TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competiţiei muzicale Eurovision 2016, însă EBU a refuzat oferta, potrivit declaraţiilor lui Aleksandras Cesnavicius, CEO al Pro Tv, care a făcut anunţul într-o conferinţă de presă desfăşurată în 27 aprilie.

European Broadcasting Union (EBU) a trimis pe 2 mai, răspunsul oficial către Pro TV privind participarea României la Eurovision 2016, susţinând că repetiţiile pentru concursul muzical au început deja, iar planul de producţie a fost finalizat fără prezenţa României.

Cookies