Republica Moldova propune o colaborare cu România pentru EUROVISION. Răspunsul lui Ovidiu Anton

de:
25 apr. 2016
0 Afișari
Republica Moldova propune o colaborare cu România pentru EUROVISION. Răspunsul lui Ovidiu Anton

UPDATE:  Ovidiu Anton a anunţat pe Facebook că refuză propunerea făcută de postul public.

„Ma inclin in fata fratilor nostri din Moldova, este un gest extraordinar, unic si nobil. Pentru ca stiu cata munca este in pregatirea unui astfel de moment si cat de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau sa afectez in vreun fel prestatia Lidiei pentru care a investit atata energie. Este o piesa care i se potriveste de minune si oricat imi doresc sa fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta sa o fac aducand riscuri pentru alti artisti. Eu imi doresc sa cant Moment of Silence pentru romani si pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes, Lidia, este momentul tau si ai sa stralucesti! Multumesc inca o data pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodata”, a transmis cântăreţul pe Facebook.

Postul public de televiziune „Moldova 1” a făcut invitaţia în contextul în care România a fost descalificată din concurs, în urma datoriilor acumulate de TVR prin neachitarea taxei de participare.

„Regretăm faptul  că excelenta prestație a interpretului Ovidiu Anton, câștigătorul etapei naționale „Eurovision Romania 2016”,  nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm. Considerăm că este un precedent  neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeași sală, pentru a se susține reciproc, având în vedere spațiul cultural și valoric comun. Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa ”Falling Stars” în semifinala 1 din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că prin eforturi comune vom putea depăși momentele de criză. Pe 14 mai 2016 îl invităm pe  Ovidiu Anton la Chișinău. În capitala Republicii Moldova va fi organizat un spectacol open air „Eurovision”, succedat de transmisiunea finalei ESC2016.”, au transmis reprezentanţii postului, conform publika.md. 

Cookies