Agenți de la Poliția Locală din Sectorul 2 au descoperit luni dimineață, 18 decembrie, o persoană care făcea comerț ilegal cu sute de ouă, produse cu care aproviziona chioșcuri din Piața Obor.
Poliția Locală Sector 2 a transmis, pe Facebook, că luni de dimineață o persoană a fost descoperită de agenți din cadrul Serviciului Ordine Publică în timp ce aproviziona chioșcurile destinate vânzării de ouă din Piața Obor. Aceștia au constatat că persoana nu deținea autorizație pentru comercializarea acestor produse.
Polițiștii au confiscat 8.700 de bucăți de ouă, iar persoana care nu a putut prezenta documente privind proveniența mărfii a primit o amendă de 500 de lei.
În data de 18.12.2023, în jurul orelor 05.10, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat în Piața Obor o persoană care aproviziona chioșcurile destinate vânzării de ouă.
Agenții aflați în patrulare au constatat că nu deține autorizație pentru comercializare ouă și nu a putut prezenta documente privind proveniența mărfii, fapt pentru care au ridicat, în vederea confiscării, 8700 bucăți ouă.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform legislației în vigoare, cu suma de 500 lei.
Poliția Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 a pus în executare miercuri, 13 decembrie, un mandat de percheziție domiciliară, în București, într-un dosar penal de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Mai exact, pe parcursul anului, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, ar fi vândut, pe rețelele de socializare, produse de îmbrăcăminte și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.
Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul rețelelor de socializare, prin transmiterea unui mesaj, cât și prin intermediul unei aplicații de mesagerie, iar produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preț de vânzare, potențialul client fiind îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalități.
Cei care se ocupau de afacarea cu haine și produse fake aveau un spațiu în Sectorul 5 pentru clienții care doreau să vadă și să probeze produsele.
În urma percheziției domiciliare, polițiștii au găsit 690 de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, AWB–uri ce corespundeau livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, dar și 600 de euro și 40.920 de lei.
Cele trei persoane au fost conduse la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Te-ar mai putea interesa și: