Dan Diaconescu a rămas fără televiziune: CNA a retras licența OTV

de:
22 ian. 2013
0 Afișari
Dan Diaconescu a rămas fără televiziune: CNA a retras licența OTV

Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia CNA, potrivit reprezentanților CNA, citați de Paginademedia.ro.

Propunerea de retragere a licenței a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Citește și În ce s-a transformat „garsoniera lui Diaconescu”, celebrul studio al OTV

Asociaţii societăţii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%). Acţionarii GMG Media Box SA: PSV Company SA (99,996%), Enache Sorin şi Druică Constantin (cu câte 0,002%). Acţionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA (25 asociaţi) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% şi Acţionari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Acţionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acţionar unic este Luca Liviu.

Cuma  decurs dialogul, în interiorul CNA:

Reprezentantul Ocram – Societatea noastră este în insolvență. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăți nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritar este ca plățile vor fi prioritare în ceea ce privește plata amenzilor.

Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact pe 28 martie 2012 ați intrat în insolvență, cu un an înaintea expirării valabilității licenței. În iulie 2012, ați cerut calitatea de consumator captiv în raport de CNA. Ați solicitat, la cel moment, și prelungirea valabilității licenței până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (…) De ce ați făcut acest demers și de ce sunteți un consumator captiv?

Reprezentant Ocram – Nu știu să vă spun. Nu a fost voința Ocram să intre în insolvență. Expresia pe care ați menționa-o aparține administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-și achite datoriile.

Valentin Jucan – Ce este mai deranjat este că în pofida încercării CNA de a avea o relație normală cu radiodifuzorii, în permanență am observat din partea Ocram această sfidare și neglijență în ceea ce privește Consiliul. Ați ajuns să ne considerați niște furnizori de servicii în condiíile în care licența obținut[ este un bun al statului, este un drept care a fost câștigat cu greu la Revoluție.

Ocram a intrat în insolvență în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI.

În primăvare anului trecut, CNA a sancționat de două ori postul OTV cu înjumătățirea licenței audiovizuale pentru publicitatea politică făcută în afara campaniei electorale Partidului Poporului. Detalii AICI și AICI.

Cookies