Ca în fiecare an, un ONG american, The Environmental Working Group, a prezentat lista celor 12 alimente bogate în pesticide, pe care trebuie să le evităm cât mai mult cu putință. Din 2004, ONG-ul are misiunea de a informa publicul despre modalitățile de a trăi mai sănătos.
De peste 15 ani, The Environmental Working Group se bazează pe rapoartele Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) și rapoartele Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a testa conținutul de pesticide. Se testează peste 38.800 de alimente și, în final, se întocmesc un raport și două liste, alimentele de evitat și alimentele „curate”.
Ca o măsură suplimentară, recomandarea practică a EWG este să alegem din prima listă alimente cultivate în mod organic și să consumăm mai multe alimente prezentate în cea de-a doua listă.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, reziduurile de pesticide din alimente pot avea efecte nedorite asupra sănătății, inclusiv cancer, afectarea fertilității, a sistemului imunitar sau a sistemului nervos.