ARHIVA B365

OTP va modifica toate contractele din cauza clauzelor abuzive. Banca a pierdut procesul cu ANPC

PRIMA DECIZIE DEFINITIVĂ în procesul clauzelor abuzive din contractele bancare, pe 10 februarie

Curtea de Apel București a respins, astăzi, apelul OTP Bank într-un litigiu care vizează clauza de dobândă din toate contractele băncii cu ipotecă încheiate cu persoanele fizice înainte de criză. Pe fond, Tribunalul București a eliminat clauza care permitea băncii să modifice dobânda în funcție de politica proprie. Procesul este primul care a primit o decizie definitivă din seria de litigii deschisă de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), începând din 2013, cu efecte asupra tuturor contractelor din portofoliul băncilor.

OTP a fost prima bancă ce a pierdut un litigiu cu efecte asupra tuturor contractelor la Tribunal. Instanța din București a decis, la sfârșitul lunii iulie, că banca a inserat clauze abuzive în contractele de credit încheiate cu clienții în perioada 2007-2008 și a dispus eliminarea acestora din întregul portofoliu de credite al băncii. Banca a atacat cu apel sentința inițială, însă Curtea de Apel a respins acțiunea. „Respinge apelul declarat de apelanta pârâtă ca nefondat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 10.02.2016”, se arată în dreptul dosarului de pe portal, conform profit.ro. 

OTP Bank va fi obligată să modifice toate contractele de credit ipotecar și de credit de consum cu ipotecă ce conțin o clauză prin care banca își arogă dreptul de a modifica dobânda după politica proprie și care a generat costuri suplimentare pentru debitori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button