ȘTIRI

Othello şi preaiubita lui Desdemona @ FNT 2011

Teatrul de Mişcare Studio M din Sfântu Gheorghe prezinta spectacolul Othello şi preaiubita lui Desdemona

După William Shakespeare

Adaptarea Imola Márton

„Am dorit să fac, împreună cu Péter Uray şi excelenta trupă de la M Studio, un spectacol în care tragedia şi comedia nu se resping, ci, dimpotrivă, se atrag una pe cealaltă. Un spectacol în care comicul dă naştere dramei, iar drama are profunde ecouri burleşti. Precum la Shakespeare. Precum în filmele comice mute. Am dorit să facem un spectacol care se întreabă ce este adevărat şi ce este iluzie în iubire, şi care caută emoţia tocmai în răsturnările neaşteptate de situaţii care transformă adevărul în minciună şi minciuna în adevăr. Un spectacol despre transformarea unei pasiuni arzătoare în contrariul ei (rizibil şi totodată teribil): gelozia oarbă. Un spectacol despre oricare dintre noi – în vremuri de criză. Un spectacol în care râsul face casă bună cu tristeţea”

Mihai Măniuţiu

Subintitulat „tragicomedie pentru vremuri de criză”, spectacolul îmbină, într-o sinteză originală, cuvântul, muzica, mişcarea, dansul, propunând o versiune acut actuală a piesei shakespeariene.

DISTRIBUŢIA:

OTHELLO – András Györgyjakab

DESDEMONA – Enikő Györgyjakab

CEI TREI IAGO – Péter Dávid, Attila Nagy, László Szekrényes

EMILIA – Emília Polgár

BĂRBAT – László Bajkó

FEMEIE – Eszter Nagy

Regia: Mihai Măniuţiu

Scenografia: Adrian Damian

Coregrafia: Péter Uray

Muzica originală: Şerban Ursachi

Durată: 1h 20min (fără pauză)

Sala Atelier

Ediţia 2011 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), se desfasoara la Bucureşti, între 28 octombrie şi 6 noiembrie, si are ca generic câteva cuvinte ce-i aparţin unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi ai lumii, Anton Pavlovici Cehov, sub semnul căruia a stat, de altfel, intervalul supus selecţiei (stagiunea 2010-2011), întrucât anul trecut s-a aniversat un secol şi jumătate de la naşterea scriitorului. Este şi unul dintre motivele pentru care secţiunea intitulată „Focus” se concentrează asupra personalităţii şi creaţiei regizorului Andrei Şerban, artist de renume internaţional şi autor, în ultimii ani, al câtorva spectacole inspirate, direct sau indirect, din universul cehovian.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button