Oțet de vin de la Lidl, scos definitiv de pe piață de ANPC. „Produsul era de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”

06 oct. 2022
5710 Afișari
Oțet de vin de la Lidl, scos definitiv de pe piață de ANPC. „Produsul era de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”
Oțet de vin de la Lidl, scos definitiv de pe piață de ANPC. „Produsul era de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă” / Foto simbol: pixabay

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis să oprească definitiv de la comercializare un lot de oțet de vin ce era vândut în magazinele Lidl. În urma unei analize de laborator s-a constata că produsul era obținut din acid acetic amestecat cu apă.

Oțet de vin de la Lidl, scos definitiv de pe piață de ANPC

În urma cu trei luni, după efectuarea unui control în magazinele Lidl, inspectorii ANPC au decis să oprească temporar de la comercializare produsul „Oțet din Vin SEINEANA”.

După ce produsul a fost analizat în laborator s-a decis retragerea definitivă a produsului din circuitul consumului uman, anunță Agerpres.

Motivul retragerii este că produsul este de fapt o soluție obținută prin amestecarea acidului acetic și a apei și nici de cum un oțet din vin.

Iată cate sunt datele de identificare ale produsului:

  • Nume: 17.05.2022,
  • Număr loturi: „Oțet din Vin SEINEANA”,
  • Dată de expirare: 17.05.2022.

Președintele ANPC a transmis următorul mesaj:

Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață.

Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor.

Napolitane cu salmonella retrase de pe piață

Tot astăzi, Lidl a anunțat că un sortiment de napolitane pe care le comercializa au fost retrase de la vânzare și cum rechemate de la clienții ce le-au achiziționat.

Potrivit anunțului publicat de ANSVSA, în urma unor analize a fost detectată Salmonella Typhimurium în compoziția produsului.

Retragerea a fost inițiată chiar de producătorul produsului, Pak Rampart d.o.o. Astfel că, toate loturile produsului „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“ sunt afectate de această retragere, indiferent de termenul de valabilitate.

Napolitanele detectate cu Salmonella Typhimuriumau au fost vândute în magazine Lidl din toată țara.

Cookies