BAZAR

OSCAR 2015. Decernarea premiilor OSCAR, în această noapte: Cifre și curiozități

OSCAR 2015. Numele oficial este Academy Award of Merit, dar toată lumea le cunoaște ca premiile Oscar. Originile „poreclei” date celor mai râvnite premii din cinematografie nu sunt foarte clare, dar se spune că bibliotecara Academiei, Margaret Herrick, ar fi remarcat că statueta seamănă cu unchiul ei, Oscar, conform digi24.ro.

Numele de „Oscar” nu a fost adoptat oficial de Academie până în 1939, dar era cunoscut încă din 1934, când jurnalistul de la Hollywood, Sidney Skolsky, îl folosea în materiale referindu-se la momentul în care Katharine Hepburn a câştigat pentru prima dată premiul pentru cea mai bună actriţă.

Locul de desfășurare a ceremoniei este Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre), la Hollywood, Los Angeles. Este locul în care are loc gala decernării premiilor Oscar începand cu anul 2002. Sala are o capacitate de 3.400 de locuri.

OSCAR 2015. Gazda premiilor Oscar este anul acesta, pentru prima dată, Neil Patrick Harris, starul sitcom-ului american „How I Met Your Mother” („Cum am cunoscut-o pe mama voastră”), o comedie care a rulat pe canalul american SBS între 19 septembrie 2005 şi 31 martie 2014. În trecut, el a mai prezentat gala de decernare a premiilor Emmy.

Audiența estimată a ceremoniei de decernare a premiilor Oscar este de 700 de milioane de oameni, din peste 225 de țări, potrivit BBC.

În 2014, audienţa a fost de 43,7 milioane numai în Statele Unite, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani.

OSCAR 2015. Spre comparație, în 1953, când a fost prima ediție televizată a Oscarurilor, 34 de milioane de oameni au urmărit ceremonia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button