BAZAR

OSCAR 2015: BIRDMAN A CÂȘTIGAT PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN FILM, CEA MAI BUNĂ REGIE

OSCAR 2015 – BIRDMAN a câștigat premiul pentru cel mai bun film, la premiile OSCAR 2015! Nominalizările sunt: „American Sniper”, de Clint Eastwood, „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, şi „Whiplash”, de Damien Chazelle

OSCAR 2015 – Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal este câştigat de Julianne Moore. Celelalte nominalizate au fost: Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”, Felicity Jones pentru „The theory of everything”, Rosamund Pike pentru „Gone Girl”, Reese Witherspoon pentru „Wild”.


OSCAR 2015: Ce film a câștigat premiul pentru regie – Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor este câştigat de Alejandro Gonzalez Iñárritu. Ceilalţi nominalizaţi au fost: Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului „Birdman”, Richard Linklater, pentru „Boyhood”, Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”, Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”, iar Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”.

OSCAR 2015 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal este câştigat de Eddie Redmayne pentru „The Theory of Everything” . Nominalizaţii sunt: Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”, Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”, Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”, Michael Keaton, pentru „Birdman”, iar Eddie Redmayne, pentru „The Theory of Everything”.

Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat este câştigat de Graham Moore pentru „The Imitation Game”.

OSCAR 2015– Oscarul pentru cel mai bun scenariu original merge la „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu.

UPDATE – Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră este câştigat de Alexandre Desplat pentru filmul „The Grand Budapest Hotel”. Premiul i-a fost înmânat de celebra actriţă Julie Andrews, după un moment artistic special în care Lady Gaga a interpretat o piesă din coloana sonoră a filmului clasic „Sunetul muzicii”.

OSCAR 2015 – Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec a fost câştigat de „Glory” din „Selma”.

OSCAR 2015 – Cel mai bun lungmetraj documentar: „CitizenFour”

OSCAR 2015 – Cel mai bun montaj: „Whiplash”

OSCAR 2015 – Cea mai bună imagine: „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”.

OSCAR 2015 – Cea mai bună regie artistică: „The Grand Budapest Hotel”

OSCAR 2015 – Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Big Hero 6”. Au mai fost nominalizate „The Boxtrolls”, „How to Train Your Dragon 2”, „Song of the Sea”, „The Tale of the Princess Kaguya”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button