OSCAR 2014: Ce filme candidează la trofeul pentru Cel mai bun film

de:
27 feb. 2014
1 Afișari
OSCAR 2014: Ce filme candidează la trofeul pentru Cel mai bun film

OSCAR 2014: Ce filme candidează la trofeul pentru Cel mai bun film:


Premiile OSCAR 2014 vor fi decernate duminică, 2 martie, la Los Angeles, la sediul Academiei Americane de Film. Casele de pariuri dau ca favorită la OSCAR 2014, la categoria „Cel mai bun film”, pelicula „12 Years a Slave”. „Gravity” este un alt film pe care casele de pariuri îi dau mari şanse la trofeu. Filmele cu cele mai puţine şanse de câştig sunt „Her”, „Philomena” şi „Nebraska”.

OSCAR 2014

12 Years a Slave / 12 ani de sclavie

Regia
Steve McQueen
Cu
Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender 


Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliţionist canadian, interpretat de Brad Pitt. 

OSCAR 2014

American Hustle / Țeapă în stil american


Regia
David O. Russell
Cu
Bradley Cooper, Christian Bale, Jeremy Renner 

Un film de ficţiune care se petrece în lumea fascinantă a unuia dintre cele grozave scandaluri ale anilor 1970, American Hustle/Ţeapă în stil american spune povestea unui escroc genial, Irving Rosenfeld (Christian Bale), care alături de seducătoarea şi parşiva sa parteneră, Sydney Prosser (Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI, plin de idei trăsnite, Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso îi impinge pe cei doi în sferele puterii şi ale Mafiei din New Jersey, care sunt pe cât de fascinante pe atât de periculoase.

Jeremy Renner îl interpretează pe Carmine Polito, un politician vehement şi oportunist din New Jersey, care se trezeşte prins ca într-un cleşte între escroci şi agenţii federali. Imprevizibila soţie a lui Irving, Rosalyn (Jennifer Lawrence), ar putea fi cea care adaugă picătura care va duce la prăbuşirea întregului edificiu. Ca şi celelalte două filme ale lui David O. Russell, American Hustle/ Ţeapă în stil american defineşte un gen de film în care este vorba despre iubire, remodelare şi supravieţuire.

OSCAR 2014

NEBRASKA –


OSCAR 2014

Her/ Ea

Regia
Spike Jonze
Cu
Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix 

Povestirea se petrece la Los Angeles, cândva în viitor. „Ea” ni-l prezintă pe Theodore (Joaquin Phoenix), un bărbat complex şi sufletist, care îşi câştigă existenţa scriind scrisori personale pentru alţi oameni. Cu inima frântă după un lung mariaj eşuat, el începe să fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care răspunde la comenzi vocale şi promite a fi extrem de intuitiv, devenind un fel de entitate de sine stătătoare.

Când îl instalează, el este încântat să facă cunoştinţă cu „Samantha,” o voce superbă de femeie (Scarlett Johansson), care pare a fi pătrunzătoare, sensibilă şi surprinzător de simpatică. Pe măsură ce dorinţele şi nevoile lor cresc simultan, prietenia lor se adânceşte transformându-se într-o dragoste reciprocă.

OSCAR 2014

Captain Phillips / Căpitanul Phillips

 

Regia
Paul Greengrass
Cu
Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdirahman

Tom Hanks este căpitanul Richard Phillips, a cărui navă de transport MV Maersk Alabama a fost deturnată de piraţii somalezi în anul 2009, devenind prima navă de transport americană capturată de piraţi în ultimele două secole. Filmul regizat de Paul Greengrass prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei şi încercările disperate ale armatei SUA de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips. La baza filmului se află cartea acestuia, „Datoria unui căpitan: Piraţi somalezi, soldaţi americani şi zile periculoase pe mare”. 

OSCAR 2014

PHILOMENA


OSCAR 2014

Dallas Buyers Club

Regia
Jean-Marc Vallée
Cu
Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner 

Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute şi la care şi alte persoane cu acest virus vor putea avea acces. 

OSCAR 2014

Gravity 3D / Misiune în spațiu 3D

Regia
Alfonso Cuarón
Cu
Sandra Bullock, George Clooney –

Bullock va interpreta rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat în domeniul bioingineriei aflat la prima sa misiune în spaţiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky (Clooney), care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru. Aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone şi Kowalsky complet singuri – legaţi unul de altul şi de nimic altceva, descriind spirale în întuneric.

Tăcerea insuportabilă le spune că au pierdut orice legătură cu Pământul… şi orice şansă de a fi salvaţi. Pe măsură ce frica se transformă în panică, cu fiecare gură de aer se consumă puţinul oxigen rămas. Însă singura cale de a ajunge acasă este aceea de a înainta prin terifianta întindere a spaţiului.

OSCAR 2014

The Wolf of Wall Street / Lupul de pe Wall Street


Regia
Martin Scorsese
Cu
Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill, Jon Favreau

 

După „Bandele din New York”, „Cârtiţa”, „Aviatorul” şi „Shutter Island”, echipa de succes Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane cu un nou film fenomen, o comedie… criminală: „Lupul de pe Wall Street”.

Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

Bani. Femei. Putere. Petreceri. Distracţii decadente. Droguri. Tentaţiile erau la tot pasul şi atât de uşor de obţinut. Ameninţarea legii era irelevantă, el putea cumpăra orice şi pe oricine. Pentru Jordan şi restul haitei de lupi, nimic nu era destul sau prea mult iar modestia era pentru proşti.

Martin Scorsese îl prezintă pe Leonardo DiCaprio, alături de Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Dujardin, Jon Bernthal şi Jon Favreau în „Lupul de pe Wall Street”. Un film spectaculos, care trece prin toate registrele, de la comedie nebună, la erotism şi policier plin de suspans. Din 10 ianuarie în cinematografele din România. Distribuit de MediaPro Distribution.

Cookies