Azi, Orient Express, trenul celebru al Europei, opreşte în Gara de Nord. Vezi cât costă biletul

de:
03 sept. 2012
0 Afișari
Azi, Orient Express, trenul celebru al Europei, opreşte în Gara de Nord. Vezi cât costă biletul

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul. Trenul, compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite, scrie incomemagazine.ro.

Călătoriile cu acest tren, special comandat, sunt organizate de  Venice Simplon Orient Express. Compania vinde biletele separat pentru dus şi întors pe rutele pe care le operează. În funcţie de tipul cabinelor pentru care se optează, preţul pe distanţa Paris – Istanbul sau Instanbul – Veneţia este cuprins între 7.000 şi 14.000 de euro. Cu alte cuvinte, pentru călătoria completă Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia, costul total poate ajunge la 28.000 de euro.

În 2012, trenul tranzitează România în perioada 2 – 10 septembrie, oprind luni dimineaţă, la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, iar luni după-amiază va ajunge în Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00, îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia, unde calatorii vor vizita si Palatul Peles.

Cookies