Organizatorii protestului de sâmbătă seara din București, amendați după ce au depășit numărul de participanți

04 apr. 2021
103 Afișari
Organizatorii protestului de sâmbătă seara din București, amendați după ce au depășit numărul de participanți

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au anunţat că nu au fost înregistrate incidente la protestul care s-a desfăşurat sâmbătă seară, în Capitală, faţă de măsurile sanitare, la care au participat sute de persoane. Conform acestora, organizatorii protestului, care sunt cunoscuţi, au fost amendaţi pentru depăşirea numărului de participanţi.

Reprezentantul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, a anunţat că organizatorii manifestaţiei de protest faţă de restricţiile împotriva răspândirii SARS-CoV-2 care se desfăşoară sâmbătă seara în centrul capitalei vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de 100 participanţi permis pentru adunări publice.

Anunțul Jandarmeriei

„Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine la adunările publice care se desfăşoară astăzi în Bucureşti. Vrem să precizăm că jandarmii sunt aici pentru siguranţa tuturor participanţilor la aceste proteste, dar şi pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. Reamintim că în acest moment în capitală avem restricţii, atât restricţii de deplasare după ora 2,00, dar şi restricţii de organizare a adunărilor publice cu maximum 100 de persoane. Până la acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea. Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. (…)

Da, avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea pentru că avem cu cine să relaţionăm, cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora. (…) O să aplicăm legea, la fel ca şi până acum”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, într-o declaraţie de presă susţinută în apropierea manifestaţiei în desfăşurare în Piaţa Victoriei.

De asemenea, şi reprezentantul Poliţiei Capitalei, inspectorul principal Dragoş-Ciprian Romanescu, a mulţumit protestatarilor pentru că au manifestat paşnic, fără incidente.

„Poliţia Capitalei şi astăzi este la datorie, poliţiştii Brigăzii Poliţiei Rutiere au fost în trafic şi au asigurat fluenţa traficului, nu au fost aplicate restricţii de circulaţie astfel că cetăţenii au putut ajunge la destinaţie în siguranţă. Suntem în sprijinul Jandarmeriei pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Noi momentan recurgem la dialog, evităm declanşarea vreunui eveniment nefericit. Sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest”, a spus Dragoş-Ciprian Romanescu.

Circa 1.000 de persoane se aflau sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, la acţiunea de protest din Piaţa Victoriei.

Cookies