Organizatorii mitingului PNL vor fi sancţionaţi, anunţă Jandarmeria

de:
20 ian. 2012
0 afișări
Organizatorii mitingului PNL vor fi sancţionaţi, anunţă Jandarmeria

„Canalele media încearcă să discrediteze Jandarmeria, dar sondajele arată că această instituţie este respectată.” – a declarat Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria, în deschiderea conferinţei de presă de vineri.

Moise s-a referit la mitingul celor de la USL: „Protestul s-a desfăşurat în bune condiţii până în jurul orei 18:00, după care ce s-a întâmplat contravine ordinii legale: blocarea Pieţei Victoriei – trebuie respectat dreptul celor peste două milioane de locuitori ai Capitalei şi a celor în tranzit, la circulaţie. În lipsa unei autorizaţii, blocarea căilor de acces reprezintă încălcarea normelor legale. Organizatorii demonstraţiei vor fi sancţionaţi. Nu s-au respectat apelurile Jandarmeriei, manifestanţii s-au deplasat spre Piaţa Universităţii, care a fost, din păcate, blocată, lucru care constituie faptă penală. Jandarmeria a permis în continuare desfăşurarea protestului, chiar dacă pe timpul marşului, pe lângă demonstranţii de la protestul organizat de PNL s-au alăturat alte grupuri cu care avem conflicte, în sensul că produc încălcarea ordinii publice.”

„În Piaţa Universităţii, protestul s-a desfăşurat în condiţii normale, până în jurul orei 23:00, când manifestanţii de bună credinţă care au înţeles să nu se afle în zone unde se încalcă ordinea publică, pentru a nu fi bruscaţi, s-a ridicat o baricadă în Piaţă, s-a aprins un foc, nu au fost lăsaţi jandarmii să îl stingă, s-a aruncat cu pietre şi bucăţi de gard. În acel moment, conform legii, comandantul acţiunii putea cere intervenţia în forţă. Asta nu s-a petrecut, pentru că intervenţie în forţă înseamnă utilizarea întregii dotări a Jandarmeriei. Jandarmeria a intervenit pentru degajarea carosabilului de baricadele construite. În acel moment, în Piaţă, erau câteva sute de persoane.” –  a continuat Moise.

„După încercarea de degajare, un grup s-a îndreptat spre Piaţa Victoriei, încercând blocarea străzii în dreptul cofetăriei Scala. Jandarmii au intervenit din nou pentru a elibera carosabilul. Pe parcursul activităţilor desfăşurate ieri au fost conduse peste 100 de persoane la secţie şi s-au luat împotriva lor măsurile legale. 16 persoane, în urma verificărilor, s-a dovedit că au mai fost sancţionate în zilele următoare, 14 au fost identificate ca membre ale galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid şi Petrolul. Au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea mai multor acte de natură penală.” –  a mai spus jandarmul.

Moise a declarat că, în cazul în care se va vădi că jandarmii au încălcat legea, vor fi deschise anchete.

Cookies