Organizația Salvați Copiii va dota Spitalul Grigore Alexandrescu din București

10 nov. 2020
13 afișări
Organizația Salvați Copiii va dota Spitalul Grigore Alexandrescu din București

Organizația Salvați Copiii va dota Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu aparatură performantă pentru programul de tratament al surdității la nou-născut și pentru Secția ATI, atrăgând atenția asupra faptului că „presiunea pusă de pandemie are consecinţe asupra celorlalte specializări”.

Potrivit unui comunicat de presă, monitorul de nerv facial va permite spitalului să efectueze operaţii complexe otologice precum implantul cohlear care va ajuta copiii cu patologie de surditate. Totodată, operațiile chirurgicale ORL care necesită o hemostază riguroasă, vor putea fi realizate cu ajutorul electrocauterului de ultimă generaţie primit azi de secţia ORL a spitalului.

În acest context, preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a explicat importanţa întăririi capacităţii spitalelor.

„Din păcate, criza pe care o traversăm afectează în mod suplimentar intervenţiile medicale şi mai ales programele de prevenire a bolilor. Actul medical trebuie protejat, mai ales în cazul nou-născutului, unde orice minut de întârziere poate avea consecinţe dramatice”, a explicat Gabriela Alexandrescu.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale de copii din Capitală care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi în medie 100 de consultaţii pe zi.

Cookies