ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Organizarea pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a vorbit luni despre organizarea pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ, susținând că în perioada imediat următoare se va lua o decizie privind organizarea testărilor anul acesta.

Sorin Cîmpeanu susține că organizarea pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ va fi luată în discuție în perioada următoare, deoarece testările sunt foarte importante pentru a ști unde ne aflăm.

Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ar putea fi ținute anul acesta, după ce anul trecut au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aceste evaluări sunt „foarte importante”, urmând ca în perioada imediat următoare să se ia o decizie privind organizarea acestora în acest an.

”Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider că sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Organizarea pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ. Rezultatele nu se trec în catalog

La evaluările de final de clasă, elevii aveau, de regulă, următoarele testări.

– Evaluarea Națională – clasa a II-a: testare la Limba română – Scris, Limba română – Citit și Matematică.

– Evaluare Națională – clasa a IV-a: testare la Limba română și la Matematică.

– Evaluare Națională – clasa a VI-a: testare la Limbă și comunicare și la Matematică și Științe ale Naturii.

Rezultatele la aceste evaluări nu se trec în catalog și nici nu se fac publice. Ele sunt însă comunicate părinților și pe baza acestor rezultate se fac planuri individualizate de învățare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button