Orelista închipuită din București: pretindea că e medic ORL, nu era, dar avea cabinet în Sectorul 2, consulta pacienți, dădea rețete și, evident, le lua oamenilor banii

26 oct. 2023
3052 Afișari
Orelista închipuită din București: pretindea că e medic ORL, nu era, dar avea cabinet în Sectorul 2, consulta pacienți, dădea rețete și, evident, le lua oamenilor banii
Orelista închipuită din București: pretindea că e medic ORL, nu era, dar avea cabinet în Sectorul 2, consulta pacienți, dădea rețete și, evident, le lua oamenilor banii | Sursă foto: Pexels

O femeie din București, ce a pretinsă că este medic ORL, a fost prinsă de Poliția Capitalei după ce o pacientă a acesteia a făcut sesizare. Falsul medic își desfășura activitatea la o adresă din Sectorul 2 al Bucureștiului.

Fals medic ORL din București, prins de poliție

Parchetul de la lângă Judecătoria Sectorului 4 București a anunțat miercuri, 25 octombrie 2023, că o femeie a fost trimisă în judecată de către procurori după ce s-a dat drept medic ORL, conform Știrileprotv.ro.

Falsul medic își desfășura activitate la o adresă aflată în Sectorul 2, unde consulta pacienți.

Femeia este cercetată acum pentru comiterea infracțiunilor de:

  • Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități,
  • Șantaj în formă continuată,
  • Folosirea instrumentelor false.

Consultațiile au avut loc în perioada martie-iulie 2022, după cum au transmis procurorii:

În perioada martie-iulie 2022, cu intenție, la o adresă din Municipiul București, sector 2, o inculpată a exercitat fără drept profesia de medic, calitate pe care nu o deținea, cu ocazia efectuării unor controale medicale specifice profesiei de medic ORL ce au constat în examinarea directă – nemijlocită a unei paciente, recomandarea unor tratamente de specialitate, eliberarea unor rețete pentru tratarea cu anumite medicamente și stabilirea unor diagnostice medicale clare.

Pe lângă consultații, femeia le și prescria oamenilor rețete înșelătoare, folosindu-se de o ștampilă falsă, ce conținea mențiunea că inculpata ar deține calitatea de medic.

Femeia se află acum sub control judiciar

Față de femeia ce s-a dat drept medic a fost luată măsura controlului judiciar. De asemenea, procurorii au dispus prin rechizitoriu și sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile alea inculpatei, până la concurența sumei de 54.600 lei (10.000 euro constituire parte civilă, plus 5.000 lei cheltuieli judiciare).

Acest sechestru a fost institut în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiune și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

La acest moment, cauza se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 București, pentru soluționare.

Cookies