Ordonanță DNA: Ioan Niculae a apelat la Liviu Dragnea pentru a interveni la Alina Bica

de:
15 dec. 2014
0 Afișari
Ordonanță DNA: Ioan Niculae a apelat la Liviu Dragnea pentru a interveni la Alina Bica

DNA susține că, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, omul de afaceri a pus, prin avocații săi, la dispoziția lui Ionuț Florentin Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării și exprimării unei opinii, atât de el, cât și de către Alina Bica, pentru a avea șansa unei soluții favorabile, scrie Agerpres.

Dosarul lui Tender se află pe rolul Tribunalului București iar Ionuț Mihăilescu este angajat în prezent la una dintre firmele lui Ovidiu Tender.

„Având în vedere relația existentă între Mihăilescu Ionuț Florentin și Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului și avocaților săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul și a dispus trimiterea în judecată a acestuia — rechizitoriul nr.692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuț Florentin, angajat al SC Prospecțiuni SA, firmă deținută de Tender Ovidiu, beneficiază de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele și lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuț Florentin și Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenienței acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ștefan și pe numele altor persoane interpuse”, se arată în ordonanța procurorilor.

Tot în documentul DNA apare și numele ministrului Liviu Dragnea, ca intermediar între omul de afaceri Ioan Niculae și Alina Bica.

„În baza aceluiași proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2013, al Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, s-a reținut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu, la Bica Alina Mihaela, procuror șef al DIICOT, pentru soluționarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluționării până la intervenirea prescripției. Bica Alina Mihaela, în scopul tergiversării soluționării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigațiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro”, mai declară DNA.

Cookies