Ordinul Arhitecților București, despre Pasajul Kiseleff: E inutil

de:
12 iul. 2013
8 Afișari
Ordinul Arhitecților București, despre Pasajul Kiseleff: E inutil

Reprezentantii Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor Romania sustin, intr-o scrisoare trimisa primarului Capitalei, Sorin Oprescu ca Primaria nu a tinut cont de Autostrada Bucuresti – Ploiesti, urmand ca atunci cand aceasta va intra in Bucuresti in zona Petricani (acum merge doar pana la Soseaua de Centura), traficul pe DN1 sa scada cu 30%, facand inutil pasajul pentru ca intersectia de la Piata Presei se va decongestiona.

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca au tinut cont de autostrada A3, iar acest pasaj va fi folositor pe termen lung, cand autostrada va ajunge in Moldova si se va aglomera, iar o parte dintre soferi vor alege din nou DN1.

„Pasajul este inutil si mai mult decat atat, distruge o zona cu o valoare foarte mare pentru Bucuresti. Mai mult, toate masinile care vin pe DN1 vor trece prin centrul orasului. Nu spunem noi ca acest pasaj este inutil, ci o spun specialistii, ingineri de trafic, cei de la CNADNR. Pasajul, asa cum este propus in prezent de Primaria Capitalei, nu este relationat cu noua autostrada A3. Dupa ce intrarea in Bucuresti a acestei autostrazi va fi realizata, traficul pe DN1 va scadea cu 30%, deci nu va mai fi nevoie de acel pasaj”, a declarat pentru HotNews.ro Mircea Ochinciuc, presedintele OAR Bucuresti.

Detalii despre cum va fi construit Pasajul subteran de la Piața Presei găsiți aici.

Cookies