Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susține, joi, concert în cadrul Anului Beethoven

02 dec. 2020
13 afișări
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susține, joi, concert în cadrul Anului Beethoven

Un program integral Beethoven va fi interpretat live, joi, 3 decembrie 2020, de la ora 19.00, de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” este condusă de dirijorul englez Jonathan Berman, pe scena Ateneului Român, potrivit unui comunicat de presă al Filarmonicii. Concertul, susținut în cadrul Anului Beethoven, are scopul de a celebra 250 de ani de la nașterea celebrului compozitor german.

Programul este alcătuit din:

  • Ludwig van Beethoven – 250 de ani de la naştere
  • Trei Equali pentru patru tromboane, WoO 30
  • Serenada pentru flaut și orchestră, op. 25 – adaptare de Sorin Petrescu după Serenada pentru flaut, vioară și violă
  • Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93

„Ludwig van Beethoven, supranumit Titanul în literatura de specialitate, este considerat o figură cardinală în evoluția muzicii tuturor timpurilor, fiind un întemeietor al unei noi generații de muzicieni și al unei alte atitudini față de creațiile compozitorilor. Pentru a omagia aceste ipostaze ale marelui compozitor, ne bucurăm ca la acest început de decembrie să prezentăm două lucrări interpretate în premieră la Ateneul Român”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

„Serenada de Beethoven are două versiuni realizate de compozitor, una pentru flaut, vioară, violă, op. 25 și alta pentru flaut și pian, op. 41. Varianta pentru flaut și orchestra de coarde, prezentată de Filarmonica George Enescu, aparține pianistului Sorin Petrescu și mi-a fost dedicată. Este o muzică plină de vervă, spectaculoasă, cu părți lirice splendide, alături de cele rapide de mare virtuozitate. Cred că acest aranjament va avea un succes internațional, fiind o premieră mondială”, subliniază solistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Partenerul media al evenimentului este Radio România Muzical, iar concertul transmis live pe 3 decembrie 2020 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”:

Sursă foto: Facebook/ Filarmonica „George Enescu”

Cookies