Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă în finalul stagiunii de maestrul Christian Badea

20 iun. 2021
35 Afișari
Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă în finalul stagiunii de maestrul Christian Badea

Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă în finalul stagiunii de maestrul Christian Badea. Astfel, joi, 24 şi vineri, 25 iunie, în finalul stagiunii 2020-2021, maestrul Christian Badea va fi prim-dirijor principal al FGE.

Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă în finalul stagiunii de maestrul Christian Badea. Programul include Uvertura operei Răpirea din serai de Wolfgang Amadeus Mozart, Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski şi Simfonia nr. 4, în la major, op. 90, Italiana de Felix Mendelssohn.

Solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov, care a câştigat în 1998 cel de-al XI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, fiind distins cu premiul I şi Medalia de Aur.

„Suntem bucuroşi să-l avem alături de noi pentru acest final de stagiune pe excelentul muzician şi violoncelist Denis Shapovalov, o personalitate foarte interesantă şi creativă. Compozitor si dirijor, Denis priveşte arta ca pe un mod de viaţă, bucurându-se de fiecare moment cu o prospeţime şi un entuziasm apreciat de publicul internaţional. Am avut plăcerea să colaborez cu el la Moscova şi la Sankt Petersburg, cu Filarmonica, în concerte care celebrau memoria lui Mstislav Rostropovici”, a declarat maestrul Christian Badea. „Mozart, Ceaikovski şi Italiana de Mendelssohn mi se par lucrari foarte potrivite pentru un final de stagiune pe care îl dorim pozitiv şi plin de speranţă pentru revenirea la activitatea normală din toamnă”, a subliniat prim-dirijorul Filarmonicii.

Despre violoncelistul Denis Shapovalov, legendarul Mstislav Rostropovici aprecia că are un „talent strălucitor”, de care „poate fi mândru în faţa întregii lumi”.

„Performanţa lui Shapovalov relevă entuziasmul său tineresc”, nota News Journal, în timp ce Oxford Times puncta că solistul „este de o mare profunzime”. „Shapovalov şi-a găsit propriul limbaj muzical care se distinge printr-o imaginaţie vie şi teatralitate”, scria Musicum, în timp ce Musical Revue din Rusia sublinia că în cazul talentului exceptional al acestui artist este vorba despre ceea ce numim „darul lui Dumnezeu”.

Închiderea stagiunii simfonice 2020-2021

Concert simfonic CU PUBLIC

– Joi, 24 şi vineri 25 iunie, ora 19.00 -Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

  • Dirijor – CHRISTIAN BADEA
  • Solist – DENIS SHAPOVALOV

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart

Uvertura operei Răpirea din serai

Piotr Ilici Ceaikovski

Variaţiunile rococo pentru violoncel şi orchestră

Felix Mendelssohn

Simfonia nr. 4, în la major, op. 90, Italiana

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare 370 bilete, sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

Preţurile biletelor sunt:  Categoria I: 110 lei; Categoria II: 100 lei.

Pentru a susţine activitatea Filarmonicii „George Enescu”, procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 4% din valoarea biletului.

Pentru a evita aglomeraţia şi formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar”. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

Cookies