Orbital București: Lărgirea la 4 benzi DN1A din zona Șos. Chitila – Parc Mogoșoaia. Proiectul a fost avizat pentru stadiul de fezabilitate

05 nov. 2022
5643 afișări
Orbital București: Lărgirea la 4 benzi DN1A din zona Șos. Chitila - Parc Mogoșoaia. Proiectul a fost avizat pentru stadiul de fezabilitate
Orbital București: Lărgirea la 4 benzi DN1A din zona Șos. Chitila - Parc Mogoșoaia. Proiectul a fost avizat pentru stadiul de fezabilitate. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Proiectul de lărgire la 4 benzi DN1A între Centura București și intersecția cu Șos. Chitila și Parc Mogoșoaia a primit undă verde pentru studiul de fezabilitate.

Lărgirea la 4 benzi DN1A din zona Șos. Chitila – Parc Mogoșoaia

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

„Încă un pas pentru proiectul de lărgire la 4 benzi DN1A între Centura București și intersecția cu șoseaua Chitila – Parc Mogoșoaia”, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

Vineri, 4 noiembrie 2022, Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat studiul de fezabilitate al proiectului de lărgire la 4 benzi a DN1A și măsuri de siguranță rutieră pentru sectorul cuprins între Centura București și intersecția cu Șoseaua Chitila – Parc Mogoșoaia.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Ce anume prevede soluția propusă de proiectant:

  • 4 benzi de circulație x 3,5 m;
  • trotuare, cu o lățime de 2,5 m;
  • zonă mediană de 1 m;
  • pasaj pietonal subteran, dotat cu lift;
  • pasaj pietonal suprateran, dotat cu lift.
Pasaj pietonal. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Banii necesari investiției sunt din fonduri externe nerambursabile, Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

„Tronsonul de drum național, cu o lungime de 1,28 km, traversează zona de intravilan a localității Mogoșoaia și este mărginit de proprietăți destinate rezidenței sau activităților comerciale. Este o măsură suplimentară de creștere a capacității de transport atât în zona Centurii București, cât și a DN1A”, explică secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Cookies