Orbital București: Drumul Radial 4 – Nord Expres. A fost desemnat câștigătorul pentru realizarea studiului de fezabilitate

01 apr. 2023
679 afișări
Orbital București: Drumul Radial 4 - Nord Expres. A fost desemnat câștigătorul pentru realizarea studiului de fezabilitate
Orbital București: Drumul Radial 4 - Nord Expres. A fost desemnat câștigătorul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei a transmis informații despre Drumul Radial 4 – Nord Expres, ce face parte din proiectul Orbital București. Nicușor Dan anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Pas înainte pentru Orbital București: Drumul Radial 4 – Nord Expres

Nicușor Dan a anunțat sâmbătă, 1 aprilie 2023, că a fost desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea Studiului de fezabilitate ce corespunde Drumului Radial 4 (DR4 Nord Expres).

Cu o lungime de 11,5 kilometri, Drumul Radial 4 – Nord Expres va face legătura între București și Corbeanca din Ilfov. Ruta DR4 Nord Expres va fi următoarea: Bulevardul Poligrafiei – DNCB – Autostrada A0.

Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, iar aceasta a fost câștigată de Asocierea GRAFIC TENDS (Leader), STUDIO CORONA S.R.L. CIVIL ENGINEERING.

Investiția valorează 13.534.799 de lei, pentru:

servicii de elaborare a Studiului de fezabilitate, a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea autorizației de construire, transmite Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

10 Drumuri Radiale

Pentru proiectul Orbital București au fost gândite 10 Drumuri Radiale. Acestea au scopul de a decongestiona traficul rutier din Capitală, extrem de aglomerat. Lista celor 10 drumuri:

  • DR1 – Vest Expres.
  • DR2 – Autostrada A1.
  • DR3 – Giulești Expres.
  • DR4 – Nord Expres.
  • DR5 – Pipera Expres.
  • DR6 – Afumați Expres.
  • DR7 – Est Expres.
  • DR8 – Splai Expres.
  • DR9 – Sud Expres.
  • DR10 – Măgurele Expres.

Cele 10 Drumuri Radiale se vor întinde pe o distanță estimată de peste 96 kilometri. Acestea vor trece prin 30 de localități și vor avea 33 de noduri rutiere.

Valoarea investițiilor pentru realizarea acestui amplu proiect de infrastructură este estimată la 700 milioane de euro.

Drumurile radiale, înglobate în proiectul Drumuri Radiale – Orbital București, vor face legătura cu cele mai mari bulevarde radiale ale Capitalei și a DNCB cu Autostrada Bucureștiului A0, pe lângă conexiunile create între localități.

Cookies