ARHIVA B365

Orban: Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban îi acuză pe premierul Victor Ponta şi pe soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, de încălcarea legislaţiei privind incompatibilitatea şi conflictul de interese, Orban spunând că Ponta nu a trecut în declaraţia sa de avere bunurile soţiei, aşa cum prevede legea, şi că Daciana Sârbu a omis şi ea să precizeze în declaraţiile de avere depuse ca europarlamentar bunurile lui Victor Ponta, scrie Mediafax.

În acest context, Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri după-amiază, la Târgovişte, că fapta celor doi „poate să aibă o încărcătură de natură penală”.

”Am văzut că domnul Horia Georgescu este extrem de viguros în bătălia pentru descoperirea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese. A băgat vreo mie de primari de comune, a băgat câţiva consilieri judeţeni, câţiva primari, câţiva preşedinţi de consilii judeţene, numai că nu vede lângă bătătură, adică nu se uită la Bucureşti. Şi aici permiteţi-mi să vă spun că Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese, în baza căreia se depun declaraţiile de avere. De când s-au căsătorit – sigur, probabil s-or fi căsătorit în China şi probabil domnul Horia Georgescu nu recunoaşte căsătoria făcută în China (…) – conform legislaţiei, fiind în România, un demnitar aflat într-o funcţie publică are obligaţia de a trece în declaraţia de avere averea integrală a sa şi a soţiei”, afirmă Ludovic Orban.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button