Orban (PNL): Bugetul pe 2014 pentru lucrări împotriva inundațiilor, mai mic decât în anii trecuți

de:
30 iul. 2014
0 Afișari
Orban (PNL): Bugetul pe 2014 pentru lucrări împotriva inundațiilor, mai mic decât în anii trecuți

„În 2010, 2011 și 2012, bugetul de investiții pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor, de consolidare a malurilor, de refacere a digurilor a fost de aproape zece ori mai mare decât suma de 40 de milioane de lei”, a afirmat vicepreședintele liberal la o conferință de presă.

El a adăugat că bugetul de anul acesta pentru investiții în lucrări de apărare împotriva inundațiilor contrastează cu cel alocat pentru cheltuieli materiale și servicii. „S-au alocat 40 de milioane de lei pentru investiții în lucrări de apărare împotriva inundațiilor, în schimb s-au alocat 376 de lei pentru cheltuieli materiale — servicii, adică pentru pixuri, hârtie, agrafe ș.a.m.d. Asta este grija Guvernului Ponta”, a mai afirmat Orban.

Cât privește rectificarea bugetară, el a susținut că nu poate fi vorba de o rectificare pozitivă, atât timp cât colectarea la bugetul de stat a veniturilor față de nivelul programat este cu aproape cinci miliarde de lei mai scăzută. „Singurul temei pentru o rectificare bugetară, care poate fi legitim și valid, este reducerea contribuției de asigurări sociale și, practic, adaptarea bugetului ținând cont de necesitatea măririi transferului de la bugetul de stat către fondul de pensii a sumei de aproximativ cinci miliarde lei”.

Cookies