ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Spitalul Metropolitan Monza intră în dispozitivul de luptă anti-COVID

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, că spitalul Metropolitan Monza intră în dispozitivul de luptă anti-COVID cu 30 de locuri la Terapie Intensivă și alte 30 pentru cazuri intermediare.

Premierul Ludovic Orban a declarat că, începând de joi, Spitalul Metropolitan Monza va intra în dispozitivul de luptă anti-COVID, cu 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi alte 30 pentru cazuri intermediare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Anunțul lui Orban

„Suntem la Spitalul Metropolitan, care, în cursul zilei de astăzi, va începe să primească pacienţi COVID cu 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi încă 30 de locuri pentru cazuri intermediare, din 30 de locuri, 20 fiind conectate la sursă de oxigen. Le mulţumim celor din conducerea spitalului că vin alături de dispozitivul de luptă anti-COVID. Am făcut o vizită în cadrul spitalului, condiţiile de tratare sunt foarte bune, spitalul este construit astfel încât să ofere condiţii de tratare şi condiţii de – să le spunem – cazare foarte bune. Şi le mulţumesc celor de la Spitalul Metropolitan, doamnei director Carmen Orban, pentru faptul că au venit alături de noi în lupta anti-COVID”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Spitalul Metropolitan Monza.

Întrebat câte paturi sunt la ATI în Capitală, dar şi în întreaga ţară, el a răspuns: „Într-o continuă creştere”.

„Căutăm în continuare soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare”, a completat Orban.

Premierul a fost însoţit la Spitalul Metropolitan de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button