Orban a anunţat data alegerilor locale. Când ar putea avea loc alegerile anticipate

de:
10 feb. 2020
0 Afișari
Orban a anunţat data alegerilor locale. Când ar putea avea loc alegerile anticipate

Ludovic Orban nu a putut preciza dacă cele două tipuri de scrutin ar putea fi organizate concomitent. „În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune la B1 TV.

Premierul a mai spus că organizarea alegerilor anticipatele depinde în mare măsură de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituţional preşedintelui României să dizolve Parlamentul şi depinde de asemenea de forma finală, a legislaţiei privind organizarea scrutinului.

„PSD-ul o să se repeadă pe OUG privind alegerile (…) Or aici să aştepţi un verdict al CCR prelungeşte dezbaterea în Parlament. Ei se vor grăbi după opinia mea să modifice. (…) Nu legăm de glie votul de judeţul în care are domiciliul. Şi deranjează, pentru că asta favorizează votul pentru populaţia activă, pentru studenţi” a explicat Ludovic Orban.

Liderul PNL crede că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în perioada 15 – 30 iunie.

Noul program de guvernare şi lista miniştrilor din noul cabinet vor fi făcute publice luni

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a afirmat, duminică seara, că în cursul zilei de luni va anunţa lista miniştrilor noului cabinet şi va face public noul program de guvernare reactualizat.

El a declarat, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că atât componenţa viitorului guvern, cât şi programul de guvernare vor fi discutate în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

„Vom avea reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL la care vom supune dezbaterii lista miniştrilor şi programul de guvernare reactualizat”, a afirmat Orban.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că viitorii miniştri vor fi aceiaşi cu cei din cabinetul demis în această săptămână, în urma adoptării moţiunii de cenzură.

„În ceea ce mă priveşte, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor”, a precizat liderul liberal, care a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Executiv.

Cookies