Orășelul de turtă dulce, într-un mall din București. Expoziția este comestibilă, iar intrarea este gratuită

08 dec. 2021
493 Afișari
Orășelul de turtă dulce, într-un mall din București. Expoziția este comestibilă, iar intrarea este gratuită
Orășelul de turtă dulce, într-un mall din București. Expoziția este comestibilă, iar intrarea este gratuită

Un tărâm de poveste în miniatură poate fi vizitat perioada aceasta. Expoziția „Orășelul de turtă dulce” este comestibilă și reproduce cea mai mare construcție de turtă dulce din lume.

Orășelul de turtă dulce, într-un mall din București. Expoziția este comestibilă, iar intrarea este gratuită. Unde poate fi găsită și până când este deschisă.

Orășelul de turtă dulce, într-un mall din București

Expoziția comestibilă poate fi vizitată până la data de 30 decembrie 2021.
Expoziția comestibilă poate fi vizitată până la data de 30 decembrie 2021.

În această iarnă, un mall din Capitală găzduiește, în premieră, expoziția „Orășelul de turtă dulce”. Tărâmul de poveste din Promenada Mall este recreat în miniatură și este comestibil. Expoziția creată de maești cofetari și de brutari profesioniști poate fi vizitată până la data de 30 decembrie 2021, în intervalul orar 10:00 – 21:00.

Recomandăm și: Târgurile de Crăciun din București. Lista actualizată a evenimentelor. Bonus: unde se intră fără certificat

Orășelul de turtă dulce poate fi găsit la etajul I al centrului comercial și a fost dezvoltat în parteneriat cu Asociația ESCU. Tărâmul de poveste ilustrează arhitectura unui oraș în miniatură, ilustrat în decor festiv, de iarnă, transmit reprezentanții centrului comercial.

Expoziția este comestibilă, iar intrarea este gratuită

Expoziția comestibilă poate fi vizitată gratuit, dar cu respectarea recomandărilor sanitare ale autorităților.

Orășelul de turtă dulce este inspirat de cele mai dulci visuri ale prichindeilor, de basmele scrise de Frații Grimm, dar și de cea mai mare construcție de turtă dulce din lume din Norvegia, Bergen. Expoziția din București ridică cel mai cunoscut desert cu miros de ghimbir la rang de artă.

Recomandăm și: TOP 5 Beculețe de Crăciun în București

Orașul comestibil este creat în totalitate din turtă dulce, dar și din materiale sustenabile precum cartonul. Expoziția este așezată într-un spectaculos peisaj înzăpezit, decorat cu copaci împodobiți, sistem de iluminat dedicat, dar și cu diverse personaje și forme geometrice. De asemenea, există și zeci de clădiri fantastice de turtă dulce ce au dimensiuni diferite, mașini și trenulețe, bastoane de acadele, bomboane colorate, ansamblu de obiecte apetisante, străzi și drumuri, părculețe de distracții și multe alte elemente care întregesc acest orășel de poveste.

În mall-ul în care se află expoziția comestibilă, vizitatorii trebuie să știe că traficul este controlat și că se respectă recomandările făcute de autorități: este obligatorie masca de protecție atât pentru angajații, cât și pentru clienți, iar toate măsurile impuse de auturități sunt respectate. De asemenea, aerul din mall este filtrat periodic.

Cookies