Cum va arăta Orăşelul Copiilor din Bucureşti în 2012 VIDEO 3D

de:
16 aug. 2011
2 Afișari
Cum va arăta Orăşelul Copiilor din Bucureşti în 2012 VIDEO 3D

„Orăşelul Copiilor” din Parcul Tineretului, Sector 4, se va transforma radical faţă de cum arată în prezent. Locul jocurilor ruginite, vechi de 20 de ani, va fi luat de cele mai noi şi inedite obiective de distracţii, promite primarul PC – Cristian Popescu Piedone, care a preluat de curând parcul în administrare.

Astfel, bucureştenii care vor să vadă Capitala de sus vor avea posibilitatea să urce într-o roată imensă „ca la Viena”, tip carusel, punctul maxim al înălţimii fiind la aproximativ 150 de metri deasupra nivelului Bucureştiului, (din care 90 de metri dealul pe care se află Orăşelul). Cei care nu vor putea ajunge la mare se vor putea delecta pe o plajă artificială, cu nisip şi şezlonguri, forma sub care se va prezenta terenul fiind spre deliciul copiilor: în chip de Tom&Jerry, la care se adaugă două piscine, plus bazine cu apă pentru adulţi.

Atmosfera de relaxare va fi întreţinută de o serie de fântâni pietonale şi un ansamblu de fântâni cu jeturi ce ies din pământ, unele fiind prevăzute cu flăcări în vârf. Mai mult, seara, pe peliculele de apă vor fi proiectate imagini din desene animate cu cele mai îndrăgite personaje Disney. Tot la capitolul distracţii pentru copii, autorităţile au plănuit să facă un nor artificial, pe bază de senzori, din care va ploua, se vor auzi tunete, iar imaginea va fi completată de fulgere.

În plus, cei mici vor putea lua lecţii de circulaţie pe pista de educaţie rutieră unde vor fi amplasate principalele semne de circulaţie, valabile atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. Parcul „Orăşelul Copiilor” va fi dotat, de asemenea, cu o hală construită sub formă de castel unde micuţii vor putea juca, inclusiv iarna, jocuri specifice sezonului estival.

Fără grija copiilor, părinţii se vor putea relaxa în balansoare suspendate, având la dispoziţie şi o bibliotecă electronică, în zona wireless ce va fi special amenajată în acest sens. Cei care preferă apa vor putea încerca o plimbare pe canalul navigabil, fie cu hidrobicicleta, fie cu barca cu vâsle.

Aceasta este viziunea autorităţilor locale Sector 4 despre cum ar trebui să arate Parcul Orăşelul Copiilor pentru care termenul estimat de realizare a lucrărilor este 15 mai 2011. În maxim o săptămână va fi pus pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) studiul de fezabilitate cu tot cu proiectare şi execuţie”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 4 – Cristian Popescu Piedone.

Acesta a menţionat că întregul proiect este estimat la aproximativ 6 milioane de euro, suma urmând să fie alocată din bugetul local Sector 4. „Aştept ca la licitaţie să se prezinte numai firme serioase şi ar fi bine să nu vină cei care au doar o roabă şi două mistrii să încerce să facă o astfel de lucrare„, a specificat Piedone.

Parcul „Orăşelul Copiilor” a fost preluat de Consiliul Local Sector 4, în urmă cu aproximativ o lună, de la ALPAB. „Timp de 20 de ani, acest parc a fost tărâmul uitat de lume. Vreau să redau acest simbol cetăţenilor Sectorului 4 şi tuturor bucureştenilor care vor veni să îl viziteze”, a conchis Piedone.

Cookies