”Oraș curat” i-a avut alături pe ”Străzi pentru oameni” și ”Justițiarul de Berceni”. Toți au făcut echipă pentru a șterge grafitti-ul din Pasajul Basarab

04 sept. 2022
1050 afișări
”Oraș curat” i-a avut alături pe ”Străzi pentru oameni” și ”Justițiarul de Berceni”. Toți au făcut echipă pentru a șterge grafitti-ul din Pasajul Basarab

Cele mai puternice comunități civice de Facebook din București s-au reunit sâmbătă și au susținut acțiunea de curățare a pereților realizată de Oraș curat, în pasajul Basarab.

Vrem schimbare, Străzi pentru oameni, Vrem trotuare libere și Justițiarul de Berceni au susținut acțiunea celor de la Oraș curat.

De strâns, s-au strâns 30 de voluntari, suficienți cât să curățe de grafitti pereții de sticlă ai stației, ușile lifturilor și alte structuri de design. Acțiunea a început sâmbătă și mai durează și astăzi, pe 4 septembrie. Două zile de weekend rezervate, iar rezultatul a ieșit deja la lumină după primele ore muncite.

„Gata prima zi. Voluntarii au fost extraordinari, treaba e aproape terminată. Mâine mergem să finalizăm. Am primit zeci de mesaje de hate, dar și de susținere pentru această acțiune. “Cineva” a chemat și poliția, iar agenții ne-au felicitat pentru ce facem.

Mulțumim tuturor voluntarilor care au muncit pe rupte, lui Lucian Mindruta care a pus și el osul la treabă, Străzi pentru Oameni pentru sprijin, Kimicar Romania, Farmec, Nufăr și Triumf pentru materiale, Ruvix pentru susținere, Justițiarul de Berceni pentru efort. Ați fost minunați toți”, a fost reacția de entuziasm a activiștilor civici de la ”Oraș curat”.

”Oraș curat” este o organizație civică din București fondată de Iulian Carp care, așa cum îi spune și numele, vrea să adune în jurul său oameni dornici să facă/mențină Capitala mai curată.

Ambițiile comunității sunt de a curăța mobilierul stradal de resturi greu de îndepărtat, vopseluri sau lipici folosit la afișe. Membrii comunității au curățat însă și indicatoare de circulație vandalizate.

”Ideea a fost una simplă. Am vrut să ajung influencer, dar la modul bun, de bine, să-i motivez și pe alții să facă ce fac eu, să curețe prin București.”, a spus Carp, într-un interviu, despre modul în care s-a născut comunitatea.

 

 

Citește și:

 

Cookies