ARHIVA B365

ANUNŢ IMPORTANT de la RATB: Călătorii pot accesa de pe mobil ORARUL autobuzelor şi tramvaielor

Conducerea RATB a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă că, de la 1 aprilie 2016, a adaptat graficul de circulaţie la resursele financiare disponibile. 

Sindicaliştii RATB au ieşit vineri în stradă, acuzând, printre altele, că parcul de vehicule a fost redus. Purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu, susţine însă că este vorba de măsuri organizatorice menite să ducă la respectarea programului de circulaţie.

Nu este vorba despre reducerea numărului de vehicule în stradă. Începând de astăzi, programul de circulaţie a fost reconfigurat la resursele financiare pe care le avem, astfel încât să putem respecta orele de plecare de la capetele de linie. Acum, noi ne asumăm că putem respecta orarul exact cum îl planificăm pe site-ul şi în staţiile RATB”, a declarat Tobescu.

„Începând de vineri, 1 aprilie 2016, RATB a adaptat graficul de circulaţie al vehiculelor la alocările financiare existente, ţinând cont de ponderile privind cererea de transport.

Programul realizat este pentru acelaşi parc utilizat de RATB în ultimul an şi în ultimele luni, singura diferenţă fiind adaptarea şi respectarea cu stricteţe a orarului de plecare de la captele de linie (terminale).

Orarul a fost afişat la terminale, dar şi pe site-ul ratb.ro, pentru a putea fi consultat de călători.

RATB a publicat pe site şi graficul de circulaţie aferent fiecărei staţii, dar respectarea acestuia depinde de întârzierile sau blocajele din trafic.

În evaluarea cererii de transport, RATB a ţinut cont de estimările proprii, dar şi de numărul validărilor înregistrate în sistemul automat de taxare, în urma apelului de la începutul lunii februarie a.c. adresat deţinătorilor de abonamente de a valida fiecare călătorie”, precizează RATB, într-un comunicat de presă.

VEZI PROGRAM CIRCULAŢIE LINII DE TRAMVAIE

VEZI PROGRAM CIRCULAŢIE LINII AUTOBUZE

VEZI PROGRAM CIRCULAŢIE LINII TROLEIBUZE

Vezi program Linii de autobuz expres

Vezi program Linii de noapte


RATB a mai anunţat că, începând cu data de 2 aprilie 2016, va lansa varianta de mobil a website-ului RATB, iar publicul călător va avea acces facil la orarul de plecare a vehiculelor de la terminale (capetele de linie) şi la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare staţie, adaptat la condiţiile financiare actuale.
„Orarul va putea fi consultat la adresa http://ratb.ro/v_trasee.php, de pe orice echipament mobil (laptop, tabletă sau smartphone) sau de tip PC/ desktop cu conexiune la internet. Aici, călătorii trebuie să îşi aleagă mijlocul/ linia de transport şi apoi să acceseze programul de circulaţie”, precizează Regia.

„Este încă un pas pe care RATB îl face în sprijinul publicului călător, o facilitate oferită celor care depind foarte mult de timpul petrecut în staţie şi în mijloacele de transport în comun. Vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport şi vor dovedi ataşamentul RATB faţă clienţii săi”, spune
Radu Paul Orzaţă, directorul general al RATB.
 
Totodată, la terminale vor fi afişate grafice cu orele de plecare a vehiculelor pe trasee care vor fi respectate cu stricteţe, singura condiţie fiind ca vehiculele să nu fie întârziate sau blocate în trafic, adaugă sursa citată.
 
„Pentru eficientizarea transportului public, RATB a propus Primăriei Capitalei măsuri pentru crearea unui sistem de circulaţie care să prevadă facilităţi pentru transportul în comun, după cum urmează: implementarea a 28 de propuneri, cu privire la instituirea de benzi proprii de circulaţie pentru troleibuze şi autobuze; punerea în aplicare a 15 propuneri referitoare la amplasarea unor semafoare speciale sau modificarea ciclurilor semaforice prin acordarea unor faze separate pentru tramvaie la efectuarea virajelor stânga/dreapta în intersecţii; extinderea circulaţiei pe străzi organizate cu sensuri unice; realizarea programului de semaforizare a intersecţiilor şi acordarea de timpi separaţi, în cadrul ciclurilor, pentru transportul în comun şi asigurarea unor sisteme de undă verde”, conchide RATB.

Sindicaliștii din Regia Autonomă de Transport București (RATB) au continuat seria protestelor iniţiate în ultima veme. Vineri, ei au protestat în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicitând să fie verificată  activitatea companiei. De la 11:30, protestul s-a mutat la sediul RATB.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button