ARHIVA B365

Orange, Vodafone şi Cosmote: Până la 60% din telefoanele vândute în 2013 au fost smartphone-uri

„Vânzările de smartphone-uri s-au dublat în 2013 faţă de 2012, iar în luna decembrie 2013 mai mult de jumătate din totalul telefoanelor vândute au fost smartphone-uri”, au declarat, pentru ZF, oficialii Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

La rândul lui, Bogdan Lerescu, head of terminals la Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, spune că vânzările de smartphone-uri au înregistrat o creştere semnificativă anul trecut, atingând nivelul de 60% din totalul vânzărilor de telefoane.

„Anul trecut, smartphone-urile au depăşit, în medie, 50% din totalul telefoanelor pe care le-am vândut”, a adăugat Lerescu.

În cazul Cosmote, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi, ponderea smartphone-urilor în numărul total de telefoane vândute este de 49%.

Compania a înregistrat un record al vânzărilor de smartphone-uri în decembrie, a declarat Alin Jantea, hardware management manager la Cosmote.

„În decembrie 2013, ponderea smartphone-urilor în vânzările de telefoane a fost de 68%, comparativ cu lunile ianuarie 2013 şi decembrie 2012, unde vorbim de 48% şi respectiv 40%.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button