BAZAR

Orange România preia Antena Play şi GSP TV

Astfel, în urma acestei achiziţii Orange România ar vrea să liciteze în primăvara anului viitor pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I a României pentru perioada 2014 -2015. Operatorul nu deţine în acest moment nici un post de televiziune propriu pe platforma de retransmisie pe satelit Orange TV.

În urma acestei mişcări Orange va intra în competiţie directă cu RCS&RDS, care deţine posturile de televiziune Digi Sport, dar şi cu Romtelecom, companie în al cărei portofoliu intră posturile de televiziune Dolce Sport, în încercarea de a creşte numărul de abonaţi pentru serviciile de televiziune.

Reamintim că Orange România a lansat în această vară serviciile Orange TV, o platformă de satelit care operează din luna iunie a acestui an.

Potrivit aceloraşi surse, Orange România asigură infrastructura pentru emiterea în High Definition ale posturilor de televiziune Antena Group, mingea fiind acum în curtea televiziunilor din Băneasa, care trebuie să investească în partea tehnică pentru a începe să emită în HD pe platforma operatorului telecom.

Astfel, meciurile pe care până acum le puteaţi vedea pe Digi Sport sau Dolce Sport ar putea trece de anul viitor pe GSP TV, post care va aparţine Orange România din această iarnă.

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Orange România au declarat că nu comentează în nici un fel informaţia.

În luna noiembrie se va face tranzacţia pentru platforma Antena Play, care conţine posturile Antena Group plus alte posturi care emit exclusiv online. Acest pas vine după ce RCS&RDS a anunţat că pregăteşte de ceva vreme un portal cu conţinut video online unde utilizatorii vor găsi mai mult decât retransmisia propriilor posturi de televiziune.

Nu am reuşit să aflăm dacă în portofoliul Orange ar putea intra şi celelalte posturi de televiziune ale Antena Group, iar un alt lucru necunoscut este dacă operatorul va mai lăsa GSP TV în pachetul must carry sau îl va băga exclusiv pe platforma DTH Orange TV.
Orange România are peste 10 milioane de utilizatori în portfoliu, cu cele mai mari afaceri în segmentul telecomunicaţiilor de pe piaţa locală, iar anul acesta a făcut mişcări importante prin lansarea reţelei 4G şi a serviciilor Orange TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button