„Ora Pământului”: luminile vor fi stinse timp de o oră în București și în restul țării. Rompetrol și-a anunțat participarea la inițiativă

25 mart. 2023
2107 Afișari
„Ora Pământului”: luminile vor fi stinse timp de o oră în București și în restul țării. Rompetrol și-a anunțat participarea la inițiativă
„Ora Pământului”: luminile vor fi stinse timp de o oră în București și în restul țării. Rompetrol și-a anunțat participarea la inițiativă. Sursa foto: Facebook/ FTMB- Fundația pentru Tineret a Municipiului București

Sâmbătă, 25 martie 2023, sărbătorim „Ora Pământului” atât în București, cât și în restul țării.

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an.

Acest eveniment constă în stingerea luminii și a aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice.

Intervalul orar în care se vor stinge luminile este 20:30- 21:30.

Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Rompetrol se alătură inițiativei „Ora Pământului”

Mai multe companii și fundații și-au anunțat pe Facebook participarea la „Ora Pământului”.

Una dintre ele este Fundația pentru Tineret a Municipiului București- FTMB, care a anunțat ă va participa la „Ora Pământului” și că va avea loc chiar și o plantare de copaci, în pădurea Comana:

Cu ocazia Orei Pământului echipa FTMB va stinge de asemenea luminile în data de 25 martie între orele 20:30-21:30, totodată pentru a sărbători acest eveniment sâmbătă, 25 martie 2023 va avea loc plantarea de noi copaci în pădurea Comana.”

Compania Rompetrol- KMG Internaional se va alătura, de asemenea, inițiativei „Ora Pământului”.

Rompetrol a anunțat că sâmbătă, 25 martie, va întrerupe luminile în stațiile de alimentare și la sediul de birouri din București, timp de o oră.

Sâmbătă, 25 martie, Rompetrol va întrerupe luminile în stațiile de alimentare și la sediul de birouri din București, timp de o oră (20:30-21:30), pentru a susține cea de-a 17-a ediție a inițiativei „Ora Pământului”.
„Ora Pământului”, o inițiativă a World Wildlife Fund începută în 2007 la Sydney, Australia, este o mișcare globală care unește oamenii pentru a acționa în privința problemelor de mediu și pentru a promova un viitor sustenabil. Încurajăm colegii, partenerii și comunitățile să se alăture acestei inițiative, care este un mic pas, însă unindu-ne eforturile putem contribui la un viitor sustenabil.” a spus compania Rompetrol
În plus, compania a anunțat că decizia nu va afecta securitatea sau funcționarea rețelei de distribuție sau a altor activități desfășurate de companiile membre Rompetrol, care vor susține inițiativa.
Rompetrol participă la „Ora Pământului”
Rompetrol participă la „Ora Pământului”. Sursa foto: Facebook/ Împreună pentru Fiecare

„Ora Pământului” aduce evenimente muzicale în București și alte orașe

Corul Național de Cameră „Madrigal” a anunțat pe pagina sa de Facebook că vor avea loc activități muzicale atât în București, cât și în alte orașe.

Peste 8.000 de copii vor marca „Ora Pământului” prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale.

Sâmbătă, pe 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 dintre copiii noștri din Programul Național „Cantus Mundi Romania” se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, pregătite sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”
La a șaptea ediție Ora Pământului organizată de Corul Madrigal și Cantus Mundi, copiii și coordonatorii lor au pregătit activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe și București: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.” a anunțat Madrigal
Madrigal, „Ora Pământului”
Madrigal, „Ora Pământului”. Sursa foto: Facebook/ Madrigal

În București, evenimentul muzical va avea loc la „Opera Comică pentru Copii”.

Te-ar putea interesa și:

Cookies